DODON S-A ÎNTÎLNIT CU DIASPORA MOLDOVENEASCĂ ÎN JAPONIA

24.10.2019

 

 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul vizitei la Tokyo, s-a întîlnit cu reprezentanții diasporei moldovenești în Japonia.

 

Șeful statului a scris pe pagina sa de pe o rețea de socializare, că în cadrul dialogului cu conaționalii noștri a discutat despre problemele cu care ei se confruntă, a abordat subiecte de ordin economic, cultural, juridic, de cooperare cu mediul de afaceri etc. Părțile au fost unanimi în opinia că deschiderea Ambasadei RM la Tokyo a facilitat accesul la serviciile consulare și menținerea legăturilor cu Patria.

 

”Ținînd cont de angajamentul noii guvernări de la Chișinău de a scoate Republica Moldova din impas, astăzi, mai mult ca niciodată, avem nevoie de susținerea și implicarea cetățenilor noștri, oriunde s-ar afla, a subliniat Igor Dodon. Președintele Republicii Moldova a menționat că colaborarea cu diaspora moldovenească rămîne a fi o prioritate a politicii interne și externe a statului nostru. Actualmente, pe teritoriul Japoniei sînt stabiliți 156 de cetățeni ai Republicii Moldova.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.