ELVEȚIA RIDICĂ APROAPE TOATE RESTRICŢIILE LEGATE DE PANDEMIE

18.02.2022

 

 

Guvernul a spus că numai cerinţa de a purta măşti în transportul public şi în timpul vizitei la unităţile de asistenţă medicală va rămîne temporar în vigoare conform noilor modificări.
„Lumina de la orizont este foarte vizibilă”, a declarat preşedintele Ignazio Cassis la o conferinţă de presă de la Berna, deşi a adăugat că guvernul este gata să reimpună restricţii dacă va fi necesar, notează Noi.md cu referire la mediafax.


„Virusul este acolo. Învăţăm cum să trăim cu el”, a spus el.
Izolarea obligatorie de cinci zile a persoanelor care au fost testate pozitiv va rămîne, de asemenea, în vigoare, pînă la sfîrşitul lunii martie.

Totuşi, magazinele, restaurantele şi instituţiile culturale vor fi libere la acces. „Aşteptăm acest moment de mult timp”, a spus Casimir Platzer, şeful lobby-ului sectorului de catering Gastrosuisse, salutînd sfîrşitul obligaţiei ca oaspeţii să prezinte un certificat special COVID-19 pentru a intra în baruri şi restaurante.


Totodată, pentru intrarea pe teritoriul elvețian, nu va mai fi necesară prezentarea unui Certificat Covid care să ateste vaccinarea, recuperarea după boală sau testarea negativă.

Nu mai este necesară nici completarea formularului de înregistrare (PLF).

Începând de joi 17 februarie 2022, magazinele, restaurantele, unitățile culturale și unitățile publice și evenimentele vor fi deschise din nou fără mască și certificat.

S-au ridicat și masca obligatorie la locul de muncă și recomandarea de “home office”.

La sesiunea sa din 16. februarie 2022, Consiliul Federal a ridicat în mare măsură măsurile elvețiene împotriva pandemiei corona.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.