FMI TAIE DIN OPTIMISMUL ECONOMIEI MONDIALE

04.08.2012
Foto: itar-tass.com

Aşa cum se anunțase la începutul lunii iulie, Fondul Monetar Internațional reduce prognozele de creștere a economiei mondiale pentru anul 2012 și 2013. Cauza revizuirilor sunt îngrijorările legate de criza datoriilor de stat din zona euro, care ar putea prelungi recesiunea din Spania și să încetinească expansiunea piețelor emergente, precum China și India.

 

Potrivit noilor estimări, în acest an, economia globală va crește cu 3,4%, iar anul viitor - cu 3,9%. Astfel, prognoza FMI pentru 2012 a fost redusă cu 0,1 puncte procentuale și cu 0,2 puncte procentuale pentru anul 2013, scrie incont.ro.

 

Aceste prognoze sunt condiționate de două premise importante. Este vorba despre eficiența acțiunilor anticriză ale liderilor europeni și a măsurilor de politică monetară adoptate în unele state emergente pentru stimularea economiei.

 

Directorul FMI, Christine Lagarde, a avertizat în repetate rânduri că nicio ţară nu este ferită de o eventuală furtună financiară care ar porni din Europa. Potrivit directorului FMI, criza datoriilor suverane din zona euro va afecta ţări din întreaga lume. "În lumea noastră interconectată, nu există niciun loc în care să te ascunzi", a menţionat oficialul.


Sursa: incont.ro

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.