A FOST INFIRMATĂ POSIBILITATEA INTRODUCERII REGIMULUI DE VIZE CU RUSIA

15.08.2017
A fost infirmată posibilitatea introducerii regimului de vize cu Rusia
 

Autoritățile Republicii Moldova au infirmat posibilitatea instituirii regimului de vize pentru cetățenii Rusiei. „Această informație nu corespunde realității”, a comunicat pentru NewsMaker Serviciul de presă al MAEIE.


Vicepreședintele Comisiei parlamentare politică externă, membrul grupului de deputați „europeni populari” Valeriu Ghilețchi a calificat drept zvonuri informațiile apărute în mass-media potrivit cărora Chișinăul ar putea introduce vize pentru cetățenii ruși. „Niciodată nu am discutat acest lucru cu Partidul Democrat și mă îndoiesc foarte mult că acesta ar avea astfel de intenții. Cel mai probabil, este un zvon lansat de cineva. Îmi este dificil să spun în ce scop și cui îi convine acest lucru”, a spus NM Ghilețchi.

 

Astăzi, 15 august, ziarul rusesc „Izvestia” a comunicat, făcînd referire la sursele sale din cadrul Parlamentului Moldovei, că deputații discută posibilitatea introducerii regimului de vize cu Rusia. Publicația a menționat că acest lucru poate fi o continuare a atacurilor la adresa Moscovei, inclusiv declararea vicepremierului rus Dmitri Rogozin drept persoană indezirabilă în Moldova.

 

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a calificat posibilitatea introducerii vizelor drept o provocare și a adus asigurări că nu va admite acest lucru. „Nu văd niciun motiv pentru a introduce regimul de vize. Nu văd de ce acest lucru ar fi necesar Moldovei și relațiilor bilaterale, mai ales că în Federația Rusă se află peste 560 de mii de cetățeni moldoveni. Și cred că în realitate ei sînt mai mulți de 700 de mii. Atunci cînd cineva încearcă să prezinte astfel de idei, nu se gîndește că acest lucru va afecta în primul rînd cetățenii noștri. Cred că acestea sînt provocări”, a spus Dodon (citat din „Izvestia”).

 

Sursa: newsmaker.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.