(FOTO) ÎN DUBAI A FOST LANSATĂ O APLICAȚIE MOBILĂ PENTRU ELIBERAREA VIZELOR

30.06.2014
Foto: emirates247.com

Smartphone sau tabletă în locul pașaportului? Direcția Generală pentru Rezidenţi şi Străini din Dubai (GDFRA) a anunţat lansarea unei noi aplicații mobile, care permite cetățenilor, rezidenților și companiilor străine să-şi hotărască chestiunile legate de vize on-line.

 

În loc să meargă la Oficiul Serviciului de Imigrație, străinii care locuiesc în Dubai îşi pot rezolva toate întrebările legate vize, descărcînd aplicația mobilă pentru smartphone-uri.

 

Printre altele, aplicația le permite cetățenilor, rezidenților și companiilor străine să aplice vize pentru ei, rude sau angajați, să actualizeze sau să schimbe statutul vizelor existente. O astfel deposibilitate este prevăzută în cadrul politicilor autorităților emirateze, pentru a facilita accesul la serviciile publice.

 

Responsabili GDFRA au declarat că Serviciul de Vize este disponibil solicitanților 24 din 24ore, iar prelucrarea cererii durează cîteva minute. Cu ajutorul camerei smartfonului și scannerului solicitantul poate trimite la Serviciul de Imigrare a EAU fotografia și documentele necesare.

 

Taxa pentru viză poate fi achitată, folosindu-se cardurilede plată.

 

La prima etapă prin intermediul aplicaţiei puteţi depune cererea pentru viză sau să schimbaţi statutul vizei existente: această procedură va dura doar 5 minute. În următoarea versiune a aplicației vor fi disponibile 29 de servicii a Direcției Generale pentru Rezidenți și Străini din Dubai.

 

Și încă o facilitate a aplicației: în Aeroportul Internațional Dubai, la terminalele 2 și 3, au fost instalate aproximativ 100 de porţi electronice (e-gate), prin care călătorii cu aplicaţiile încărcate pe telefonul mobil sau tabletă, poate intra în Emiratele Arabe Unite, activînd un cod special.

 

 

Sursa: emirates247.com

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.