(FOTO) “HAI LA CLACĂ, COT LA COT, SĂ URNIM AMBASADA DIN LOC"

31.01.2015
Hai la clacă, Cot la cot, să urnim Ambasada din loc
Foto: Tatiana Nogailîc

“Hai la clacă, Cot la cot, să urnim Ambasada din loc…"astfel sună sloganul diasporei moldovenești de la Roma, care s-a implicat activ în procesul tehnic de mutare a Ambasadei Moldovei în Italia la sediul nou.

 

Cînd au aflat că Ambasada se mută, diaspora a decis să dea o «mînă de ajutor» colaboratorilor misiunii implicați activ în procesul dat.

 

«După 17 ani în sfîrşit o să avem un local decent şi cu servicii pentru cetățenii noștri, dar şi condiții de muncă pentru colaboratorii Ambasadei. O să se schimbe şi imaginea sediului, unde erau primiţi oaspeţii de onoare şi delegaţiile importante. E pentru ultima dată cînd privim drapelul atîrnat, admiram şi ne bucurăm că ne mutăm!» declară cu satisfacție reprezentanții diasporei pe rețelele de socializare.

 

 

Reamintim că începînd cu data de 1 februarie 2015, Ambasada își va sista activitatea pe adresa via Montebello 8, Termini, Roma.

 

Începînd cu 02 februarie cetățenilor Republicii Moldova li se vor presta servicii consulare la noua adresă a Ambasadei Republicii Moldova în Republica Italiană: Via Francesco Cherubini 27, 00135 Roma.

 

Fostul local al secţiei consulare de la Roma (via Montebello 8) nu dispunea de condiţii minime pentru organizarea eficientă a lucrului cu cetăţenii. Din cauza specificului edificiului în care era amplasată Ambasada, nu dispunea de un spaţiu special în care cetăţenii ar fi putu aştepta în rînd sau scaune destinate necesităţilor categoriilor vulnerabile cum ar fi invalizii, pensionarii etc. Problematica sediului de la Roma din diverse motive (financiare etc.) nu putea fi soluționată de ani de zile. Majoritatea agențiilor imobiliare italiene din or. Roma nu mai tratau cu seriozitate intențiile Ambasadei de a închiria sau în cele din urmă a achiziționa un imobil. Această stare de fapt a fost generată și de coordonările de lungă durată «tradiţional» dintre Ambasadă și Chișinău (MAEIE).

 

Subiectul dat a fost accentuat repetat de către diasporă pe parcursul celei dea VI ediție a Congresului Diasporei care a avut loc la Chișinău (1-3 septembrie 2014).

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.