(FOTO) CĂLĂTORIA FĂRĂ VIZE ÎN ISRAEL. CAZURILE DE RESPINGERE CONTINUĂ

22.05.2015
Foto: viza.md

Unor moldoveni, care doresc să călătorească fără vize, continuă să le fie refuzată intrarea la frontiera israeliană.

 

Recent, portalului Viza.md i-a fost semnalat cazul cetățencei Republicii Moldova căreia i s-a refuzat intrarea pe teritoriul Statului Israel. Fără a i se dea careva explicații i s-a aplicat ștampila corespunzătoare în pașaport. Conform declarațiilor oferite, persoana avea bilet tur-retur și își dorea, din motive personale, să ajungă pentru cîteva zile la locurile sfinte.

 

Primele cazuri cînd cetățenii Republicii Moldova nu au reușit să călătorească fără vize au fost semnalate la finele lunii ianuarie 2015.

 

 

Pentru a evita apariţia unor probleme la traversarea punctelor de trecere a frontierei de stat a Israelului, în contextul abolirii regimului de vize, portalul Viza.md recomandă să luați în consideraţie următoarele informații:

 

Mituri despre călătoriile fără vize în Israel.

 

Mitul nr. 1: Despre angajare

- regimul de vize a fost abolit doar pentru călătorii de scurtă şedere în scopuri turistice, tratament medical, deplasare de serviciu sau vizită particulară. Pentru alte obiective, inclusiv, angajarea în cîmpul muncii, este necesară, în continuare, obţinerea unei vize din partea autorităţilor israeliene;

 

Mitul nr. 2: Despre călătoria «fără viză» cu pașaport non biometric (simplu)

- intrarea pe teritoriul Statului Israel le este permisă DOAR posesorilor paşapoartelor biometrice, valabile cel puţin 6 luni de la ziua intrării, pentru o perioadă de pînă la 90 zile, în decurs de 6 luni; Posesorii pașapoartelor simple urmează să aplice pentru viză.

 

Mitul nr. 3: Despre expulzare și anularea interdicției de intrare în Israel

- pașaportul biometric NU anulează interdicțiile de intrare în Israel, inclusiv, ordinele de părăsire forțată (expulzare) aplicate pe numele Dumneavoastră;

- în cazul cetăţenilor еxpulzați anterior din Statul Israel care doresc, după expirarea termenelor de restricţii aplicate, să călătorească în această ţară, urmează ca ei să se adreseze la Ambasada Statului Israel în Republica Moldova, pentru a primi acceptul corespunzător de a intra pe teritoriul israelian. Astfel, fiecare cerere va fi examinată de către autorităţile competente ale Statului Israel, reieşind din gravitatea infracţiunilor comise anterior de către solicitantul în cauză;

 

Mitul nr. 4: Despre vizitarea rudelor în Israel

- persoanele care intenţionează să intre în Statul Israel în scopul vizitării rudelor apropiate, deţinători ai vizelor de muncă în acest stat, urmează să coordoneze călătoria, în prealabil, cu Ministerul Afacerilor Interne al Statului Israel, în baza unei cereri depuse de către partea-gazdă (persoana fizică sau juridică cu cetăţenie/reşedinţă/înregistrare israeliană la care lucrează cetăţeanul Republicii Moldova cu viză de muncă).

 

Pentru informaţii suplimentare, cetățenii Republicii Moldova se pot adresa la Ambasada Republicii Moldova la Tel-Aviv, la Direcţia Generală Afaceri Consulare a MAEIE sau pot apela la Reprezentanţa Ambasadorului nerezident al Statului Israel.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.