(FOTO) DIASPORA DIN PORTUGALIA «A OPRIT MAȘINA TIMPULUI»

19.01.2017
Diaspora din Portugalia «a oprit mașina timpului»
Foto: facebook.com

Sîmbătă, 14 Ianuarie 2017, va rămîne în memoria comunității moldovenilor din regiunea orașului Setubal, Brejos de Azeitão, Barreiro, căci interpretul ADY CARP calcîndu-le pragul, îmbrăcat în Moș Crăciun, le-a adus cel mai prețios dar - sacul plin de colinzi și cîntece cu dor de casa!

 

Dar nici copiii Asociației "Miorița" din Portugalia nu s-au lăsat pîna nu i-au dedicat Moșului colinzi, cîntece și dansuri, fiind ademeniți de "Magia fulgilor de nea", care a fost motto-ul sărbătorii. Drept răsplată au primit cadouri de la "BUCURIA", alese și trimise în sacul lui Moș Crăciun de către Tanti Nelly Ciobanu, pe care copiii o adoră și căreia îi sînt foarte recunoscători!!!


A fost o seară de sărbătoare ... O seară magică a surprizelor pentru copii și a amintirilor pentru cei maturi. Seara cînd "mașina timpului" se oprește pentru cîteva clipe, iar aceste clipe sînt viața noastră de pîna acum, ce ne apare în fata ochilor ca un film al cărui regizor este fiecare dintre noi, cu protagoniștii săi, cu locuri dragi si scumpe, cu fapte și acțiuni, cu vorbe, gînduri și vise ...Sfinte amintiri...


E seara cînd fiecare dintre noi se întreabă: "Unde ești copilărie, cu pădurea ta, cu tot?"

 

Și nu ne mințim că totul e feeric, luminos și blînd în această seară ...pentru că nostalgia și amintirile ne copleșesc, dau de știre ca sînt în adîncul sufletului...


O, nu... nu ... să nu vă gîndiți că seara s-a transformat în lacrimi și regrete, ba dimpotrivă, am văzut oameni zîmbind, s-a trezit copilul din noi, cei care am avut un Moș pe care îl chema Gerilă, am avut o copilărie cu săniuș și omuleți de zăpadă...

 

S-a dorit sa facem împreuna un film al acestei seri ... Ba chiar o mica poveste, o poveste a noastră comuna ...cu surprize și amintiri pentru copiii de astăzi, de ieri și de mîine ...


Portughezi, angolezi, moldoveni... au fost cei ce au scris primele rînduri ale scenariului filmului acestei seri ... Scenariu ce a început cu amintirea despre Moșul copilăriei noastre - Moș Crăciun!

Iar orice scenariu își are și autorii săi: copiii și părinții Clubului Literar-dramatic "Moștenitorii" al Asociației "Miorița", Portugalia; familiile: Silviei Bălățel, Eugeniei Gliga-Parasciuc, a lui Artur Covalciuc, a lui Slavic Cojocaru, Viorel Conea, a Madalenei Gherasim.

 

Oaspeți de onoare: Excelenta Sa, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al RM în Portugalia Dl Dumitru Socolan; consilier Dl Valeriu Ostafii, consulul Andrei Paladuța și echipa; Dl José Neves - reprezentant al Înaltului Comisariat al Migrației; autorități locale; președinți ai Asociațiilor Margarida Teixeira, Sabores Da Moldavia Liga Femeilor Natalia Saculțeanu, Dl Ion Dănilă și grupul Folcloric "Busuioc" al CCM etc.

 

Aducem pe această cale mulțumiri Corului Polifonic Alto de Seixalinho din orașul Barreiro pentru cîntece de Crăciun; artistei-plastice Anna S. Petrova pentru frumosul tablou ce a servit pentru fundal; Galinei Maleca pentru participare, Dlui Ion Cojocaru, dar nu în ultimul rînd, cele mai alese mulțumiri prezentăm familiei Simion Croitoru și Vioricăi Croitoru care ne însoțesc mereu în toate activitățile și ne alintă cu vinurile, divinurile și bucatele ca acasă!!!

 

Iar publicului care a fost extraordinar și care a dansat cu mult foc sub melodiile adoratului interpret Ady CARP îi revin toate plecăciunile și aprecierile noastre profunde!


Dragului de ADY CARP, îi mulțumim pentru gura de aer de acasă, pentru sufletul lui cald și bun, pentru clipele de veselie pe care ni le-a adus! Ai venit cu sacul lui Moș Crăciun plin de colinzi și cîntece de acasă, dar l-ai umplut și-l duci în Țara cu DOR-ul din iniile noastre, cu o parte de amintiri și speranța că într-o zi vom reveni!!! În tine se împletesc armonios vocația omeniei și a prieteniei! Ne-ai lăsat un gînd frumos "ca o biserica în care omul îsi odihnește sufletul". 

Asociația "Miorița" Portugalia
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.