(FOTO) EXPEDIȚIA ECOLOGICĂ “ȚIPOVA” 21-22 MAI 2016

25.05.2016
Foto: ecodava.md

Simbata 21 mai, 25 de voluntari de la Fundatia pentru dezvoltare ecologica “ECODAVA”, Federatia de lupta nationala “VOIEVOD” si alianta nationala YMCA Moldova, au organizat o expeditie ecologica in una dintre cele mai atractive zone din Republica Moldova ‘TIPOVA” care este de asemenea si un punct turistic de exceptie.

 

Scopul proiectului a fost de a studia situatia reala a acestei zone din punct de vedere ecologic, prioritar fiind studiul riuletelor care duc spre cascade si elaborarea unei harti ecologice. In cadrul acestui proiect tinerii au avut parte de un seminar cu tematica “VOLUNTARIATUL” si rolul voluntarului in societate.


In prima zi voluntarii au parcurs traseul de la cascada mare studiind riuletul pina in satul Horodiste depistind mai multe izvoare destul de puternice care alimenteaza cascada respectiva dar si citeva focare de poluare a apei asa cum sunt deseurile din plastic si alta provenienta care au fost colectate de catre voluntari.


In ziua a doua a expeditiei voluntarii au parcurs o distanta de aproximativ 10 km de la cascadele mici preluind probe de apa care vor arata nivelul de poluare.


Este de mentionat faptul ca anterior fundatia “ECODAVA” a mai organizat inca doua actiuni ecologice in aceasta zona elaborind o harta ecologica care cuprinde traseul de la cascade pina la riul Nistru iar in ultima actiune au fost colectate si evacuate mai multe tone de deseuri.

 

Sursa: ecodava.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.