(FOTO) MAEIE ASCUNDE "MERITELE" DE ALTĂ DATĂ ALE CONSULULUI ARESTAT

21.11.2016
MAEIE ascunde "meritele" de altă dată ale consulului arestat
 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE) ascunde "meritele" de altă dată ale Consulului General al Republicii Moldova la Istanbul, Veaceslav Filip, arestat recent la Aeroportul Chișinău.

 

În perioada anilor 2008-2009, cînd Filip și-a exercitat atribuțiile consulare la Ambasada Republicii Moldova la București, MAEIE i-a aplicat sancțiunea disciplinară "mustrare" pentru încălcări repetate ale normelor de reglementare, legate de eliberarea vizelor pentru cetățenii moldoveni de origine arabă.

 

Însă în comunicatul său privind incidentul, MAEIE ascunde acest fapt, menționînd că "de-a lungul anilor de activitate profesională a lui V. Filip (începînd cu 1993) nu au fost observate încălcări, el îndeplinindu-și conștiincios îndatoririlor sale de serviciu și fiind un coleg devotat".

 

De asemenea, MAEIE a trecut cu vederea numeroase plîngeri care au parvenit de la cetățeni cu privire la calitatea serviciilor consulare prestate în perioada de timp cît Filip a activat în calitate de consul în asemenea orașe precum: București, Istanbul, Roma.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.