(FOTO) ROMÂNIA ȘI R. MOLDOVA VOR ASIGURA UN MECANISM PENTRU TRAVERSAREA FĂRĂ IMPEDIMENTE A BAGAJELOR NEÎNSOȚITE

10.11.2014
Foto: customs.gov.md

La 7 noiembrie, a.c. la sediul Serviciului Vamal al Republicii Moldova a avut loc ședința comună a conducătorilor autorităților vamale din Republica Moldova și România la care au participat reprezentanți ai transportatorilor de bagaj neînsoțit.

 

În premieră, în acest format au fost discutate aspecte de transport internațional al bagajelor neînsoțite prin frontiera moldo-română, subiect de importanța deosebită pentru concetățenii Republicii Moldova.

 

Conducătorii autorităților din ambele părți au convenit asupra intensificării colaborării și a schimbului de informații privind coletele transportate, precum și asigurarea unui mecanism de intervenții punctuale operative în toate cazurile de sesizare a unor neconformități. Mai mult, acest mecanism va fi implementat în mod transparent, fiind implicați și transportatorii de colete, iar orice persoană va putea solicita consultanță sau asistența prin sesizarea autorităților vamale responsabile.

 

Acest mecanism va contribui la o uniformizare în termen cît mai rapid a modului de lucru la toate posturile vamale, și traversarea fără impedimente a bagajelor neînsoțite.

 

Totodată, partea moldovenească a solicitat intensificarea colaborării și mobilizarea prin aplicarea celor mai optime mecanisme de control, pentru asigurarea facilitării traficului transfrontalier, în special, în perioada sărbătorilor de iarnă, atunci cînd există un aflux mare de călători și colete.

 

Sursa: customs.gov.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.