(FOTO) TABĂRA DE VARĂ „DOR” ȘI-A DESCHIS UȘILE PENTRU COPIII MIGRANȚILOR

22.08.2016
Tabăra de vară „Dor” și-a deschis ușile pentru copiii migranților
 

Cea de-a IV-a ediție a programului DOR – "Diaspora, Origini, Reveniri", destinat generației a doua de migranți originari din Republica Moldova, a luat start astăzi.

 

În cadrul evenimentului, circa o sută de copii din 13 țări, inclusiv din Republica Moldova, cu vîrsta cuprinsă între 12-17 ani, vor fi antrenați în activități sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii moldovenești, vor efectua vizite culturale și se vor întîlni cu oficiali de stat. Scopul programului, organizat de Biroul pentru Relații cu Diaspora, este de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate ale tinerilor cu țara lor de baștină.

 

Cu un mesaj către tinerii și adolescenții participanți la proiect a venit și premierul Pavel Filip. „Este adevărat că am trăit mai multe momente grele, crize care i-au determinat pe părinții voștri să plece peste hotare, pentru a-și găsi un loc de muncă. Cu părere de rău, au plecat poate mulți dintre cei mai buni, care au mers să-și cîștige o bucată de pîine. Desigur că este o greutate pentru noi, o resimțim zi de zi, dar ne propunem să facem din Moldova un loc atractiv pentru voi", le-a spus astăzi premierul copiilor.

 

Tabăra de vară "DOR" va fi deschisă pînă pe 28 august curent, proiectul fiind desfășurat în cadrul „Zilelor Diasporei" marcate anual la finele lunii august. Autoritățile își propun astfel să fortifice dialogul cu diaspora, să mobilizeze asociațiile diasporei și ale societății civile pentru dezvoltarea durabilă a țării, precum și să edifice punţi de legătură cu cetăţenii ţării, indiferent de locul unde se află.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.