(FOTO, VIDEO) CARTEA DE AUR A REPUBLICII MOLDOVA VA AJUNGE ÎN ITALIA

06.10.2017
Foto: noi.md

În perioada 6-10 noiembrie, în Italia va avea loc „Turul Cartea de aur", publicație care adună la un loc 1800 de moldoveni notorii care și-au lăsat amprenta în istoria, cultura și știința țării noastre.

 

Autorul cărții, Denis Roșca, numit Omul Anului 2016 la categoria știință și cercetare, de către TVM, în cadrul unei conferințe de presă, a menționat că adesea oameni care au realizări la nivel mondial au origini moldovenești, lucru necunoscut de noi.

 

„Cum putem noi să fim respectați ca stat, ca oameni ca etnie, ca populație, dacă noi singuri nu ne cunoaștem meritele. În timpul campaniei de mediatizare o să punem în prim plan cele mai importante realizări pe plan internațional create de oamenii noștri și, în special, o să punem accentul pe oamenii de știință", a declarat Denis Roșca.

 

Potrivit Ludmilei Posilețcaia, a venit timpul să scoatem din anonimat acele personalități care au importante realizări la nivel mondial, iar un prim pas o să fie făcut în Italia unde va fi prezentată "Cartea de aur".

„A venit timpul să promovăm aceste personalități istorice care au contribuit la dezvoltarea culturală și științifică a Republicii Moldova", a conchis Ludmila Posilețcaia.

 

Italia se dorește a fi doar prima destinație în care să fie promovată publicația, iar organizatorii evenimentului intenționează să ajungă și în alte țări, nu doar ale Europei, dar și ale lumii, unde diaspora și nu numai să își cunoască eroii.

 

Deși cele mai mari impedimente sînt cele de ordin financiar adesea s-au ciocnit și cu neinteresul Ambasadelor Republicii Moldova din diferite state europene.

 

„Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova" a fost desemnată ca fiind cea mai bună cercetare științifică în cadrul concursului Science Slam 2016.

 

Inițiativa de a prezenta acest volum diasporei precum și Italiei ar produce doar efecte pozitive: identificarea originilor noastre cu personalitati ilustre din lumea intreaga, dar si promovarea imaginii Republicii Moldova.

 

Ideea de a realiza un tur în Italia aparține agenției Aster Club din or. Roma (fondator -Ludmila Posilețcaia), specializată în servicii turistice individuale și organizare de evenimente în Italia, în parteneriat cu Agentia de turism și evenimente internaționale din or. Chisinau "Mille Fiori Agency".

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.