(FOTO-VIDEO) DIASPORA DIN CHICAGO, TORONTO ȘI MONTREAL A AVUT PARTE DE UN TURNEU DE EXCEPȚIE AL ARTIȘTILOR MOLDOVENI

28.11.2014
Foto: vmargineanu.com

Biroul pentru relații cu diaspora (BRD), în colaborare cu asociațiile ”Comunitatea Moldovenilor din Québec”, ”Moldova Canada Link”, ”Asociația Moldovenilor din Chicago” și cu susținerea Ambasadelor Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii și Canada, a organizat recent, în premieră, turneul artiștilor naționali Nicolae si Isidor Glibși Cristi Aldea-Teodorovici în trei orașe nord-americane. Evenimentul a întrunit mai multe sute de conaționali stabiliți în Statele Unite ale Americii și Canada.

 

Startul concertelor a fost dat în orașul Chicago, unde au venit moldoveni din diferite regiuni ale SUA, pentru a cînta împreună cu interpretul Cristofor Aldea-Teodorovici cântecele legendare ale părinților lui, pentru a dansa sîrbe și hore pe melodiile interpretate de soliștii de muzică populară Nicolae și Isidor Glib. Remarcăm faptul că maestrul Nicolae Glib a cîntat, în premieră,  împreună cu ambii feciori, Isidor și Viorel, ultimul fiind stabilit cu traiul în SUA. La acest eveniment cultural au venit de două ori mai mulți moldoveni decât erau așteptați inițial. Printre aceștia s-au numărat și cetățeni români, admiratori ai frumoaselor melodii interpretate de artiștii din Republica Moldova.

 

Și la concertul de la Toronto, Canada, artiștii au reușit să organizeze o seară de neuitat, cu multă voie bună și alinare sufletească pentru cei veniți să-i admire. Publicul a fredonat împreună cu artiștii melodiile cunoscute, în același timp, având rara posibilitate de a dansa în Canada o horă tradițională.

 

La Montreal, evenimentul a fost organizat cu prilejul aniversării celor cinci ani de activitate a Asociației ”Comunitatea Moldovenilor din Québec” (CMQ). Și la Montreal, Cristi Aldea Teodorovici a fost întâmpinat cu o furtună de aplauze de cele cîteva sute de spectatori, care au cîntat împreună cu el toate piesele, aplaudînd în ritmul muzicii. Melodiile lui Nicolae și Isidor Glib au ridicat în picioare toată sala și i-au încins pe toți în hore și sârbe. La evenimentul de la Montreal a fost prezenе, de asemenea, Iulian Groza, viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

 

 

 

 

Sursa: gov.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.