(FOTO, VIDEO) PRIMUL FESTIVAL „MĂRȚIȘOR” ÎN MIAMI

30.03.2017
Primul festival „Mărțișor” în Miami
 

Moldovenii din Miami au avut parte, în acest an, de o surpriză fără precedent din partea naistului Constantin Moscovici.

 

Acesta a organizat pentru prima dată festivalul „Mărțișor" pentru cei care se află departe de Moldova.

 

Constantin Moscovici a fost organizatorul evenimentului și, desigur, cel care și-a delectat conaționalii cu muzică de calitate. Chiar dacă sînt departe de meleagurile natale, moldovenii din Miami au ținut cu tot dinadinsul să păstreze și să promoveze obiceiurile moldovenești.

 

Astfel, în cadrul evenimentului, diaspora și-a întîlnit oaspeții cu pîine, sare și vin roșu. De pe masa de sărbătoare nu au lipsit bucatele tradiționale, precum mămăliga cu friptură, sarmalele, plăcintele și, pentru că e post, oaspeții au avut ocazia să guste și din produsele moldovenești specifice acestei perioade.

 

Cei prezenți la festival au urmărit un amplu program artistic multicultural, iar Constantin Moscovici le-a alinat dorul de casă inclusiv prin intermediul renumitei melodii „Ciocîrlia". Moldovenii și oaspeții străini au jucat hore, au comunicat între ei și cu mîndrie au purtat simbolul primăverii – mărțișorul.

 

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.