FRANŢA, DIN NOU ÎN RECESIUNE

09.08.2012
Foto: radiochisinau.md

Economia Franţei va intra din nou în recesiune în acest trimestru. Banca Naţională estimează o contracţie de 0,1% pentru perioada iulie-septembrie.


O scădere similară este aşteptată şi pentru perioada aprilie-iunie, după ce în primul trimestru, economia a stagnat. Franţa este şi ea afectată de criza datoriilor din zona euro, care a atins mediul de afaceri francez şi încrederea consumatorilor şi a diminuat cererea pentru exporturi.


Şi în Germania criza datoriilor a tras în jos exporturile, cu 1,5 la sută în iunie faţă de mai, la 92,3 miliarde euro. Au crescut în schimb, cu 20 de procente, exporturile către ţările din afara Zonei Euro şi a Uniunii Europene.


Criza nu dă pace nici Marii Britanii. Guvernatorul Băncii Angliei, Mervyn King, a descris poetic perioada prin care trece economia regatului. "Navigăm prin ape învolburate şi nori de furtună continuă să se rostogolească dinspre Zona Euro", a spus King. Consolarea britanicilor este că economia a început totuşi să se vindece, chiar dacă nu a atins sănătatea olimpienilor pe care Marea Britanie îi găzduieşte în aceste zile, o metaforă care aparţine tot guvernatorului Băncii Angliei.


Sursa: money.ro
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.