GHIDUL PENTRU MOLDOVENI, MENIT SĂ AJUTE LA DEPĂȘIREA PROBLEMELOR LEGATE DE BIROCRAŢIA ITALIANĂ

07.12.2011
Sursa: Assomoldave

În prima zi de iarnă a anului 2011 a văzut lumina tiparului cea dintîi ediție a broșurii intitulate ”Moldoveni în Italia. Ghid pentru orientarea și integrarea socială a moldovenilor”, cu un tiraj de 5 mii de exemplare.

 

Ghidul conține o bogată colecție de materiale ce vizează teme esenţiale pentru migranți, precum: permisul de şedere, cetăţenia, obținerea unui loc de muncă, admiterea la studii, securitatea socială, reintegrarea familiei, sănătatea, casa, servicii utile în Italia și altele. De asemenea, broșura mai oferă informaţii actualizate şi necesare pentru cei care lucrează temporar în Italia, dar şi pentru cei care doresc să se integreze și să trăiască permanent în societatea italiană.


Ghidul îndrumă cititorul spre depășirea problemelor cele mai complicate, generate de birocraţia italiană. Acesta oferă diverse soluții și o bogată colecție de informații (numere de telefon și de fax, adrese poștale și de e-mail, site-uri web etc.).

 

Deși comunitatea moldovenilor este cea mai numeroasă printre cele prezente în Italia, aceasta, pînă acum, a fost unica ce nu a avut un ghid de orientare a cetățenilor în societate. Însă acum, AssoMoldave, cu sprijinul Centrului ”Diaspora Moldova-Italia”, în colaborare cu mai multe organizaţii ale diasporei, răspîndite prin toată Italia, cu participarea financiară a Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație în Republica Moldova și sub patronajul Ambasadei Republicii Moldova în Italia, a reușit să publice broșura „Moldoveni în Italia. Ghid pentru orientarea și integrarea socială a moldovenilor în Italia”.

 

Prezentarea oficială a ghidului va avea loc la Roma în luna ianuarie. Pentru moldovenii din capitala Italiei acest eveniment va fi o oportunitate de a petrece o zi în sînul comunității și de a primi un exemplar al ghidului, care va fi distribuit GRATUIT prin intermediul consulatului din Bologna și a asociațiilor din nordul Italiei.

 

Informaţii referitoare la prezentarea oficială vor fi publicate pe următoarele site-uri:

 

Sursa:  Assomoldave

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.