GOOGLE, AMENDATĂ ÎN FRANȚA PENTRU CĂ OFERĂ SERVICII DE NAVIGAȚIE GRATUITE

03.02.2012
Foto: njuice.com

O instanță din Franța i-a cerut Google să plătească daune de 660 de mii de euro pentru că oferă servicii de navigație gratuite. Este vorba de popularul Google Maps.


Povestea este bizară. O firmă din Hexagon, Bottin Cartographes, care oferă servicii similare clienților corporativi, dar contra cost, a dat în judecată Google, pe care o acuză de poziție dominantă pe piață.


Interesant este faptul că firma a cîștigat procesul, iar Google este obligată să le plătească celor de la Bottin daune în valoare de 660 de mii de euro. Mai mult, gigantul american trebuie să achite și costuri de judecată în valoare de 15 mii de euro.


"Google este convinsă că un serviciu de navigație gratuit și de calitate foarte bună este benefic pentru utilizatorii de internet și site-uri", s-a mulțumit să declare un purtător de cuvînt al Google Franța.


Google Maps a fost prima aplicație destinată sistemului de operare Android care a atins pragul de 50 de milioane de descărcări, la jumătatea anului trecut.


Serviciul de hărți al Google este folosit de circa 200 de milioane de oameni din întreaga lume, iar utilizatorii navighează anual, în total, 19,3 miliarde de kilometri ghidați de Google Maps.


Autor: Adrian Popa
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.