GRAFICUL ZILEI: ÎN RUSIA, GOOGLE+ A ÎNTRECUT TWITTER

12.02.2012
Fotо: Synovate Comcon

Compania Synovate Comcon a stabilit numărul utilizatorilor din Rusia ai reţelei de socializare Google+. Potrivit studiului ”Indicele rus al grupurilor ţintă”, la moment Google+ este utilizată de mai bine de 2 mil. de oameni de cel puţin o dată pe săptămînă, ceea ce constituie 7% din numărul utilizatorilor de internet din Rusia, cu vîrsta de 10+, care locuiesc în oraşe cu un număr de locuitori de peste 100 000 de oameni. Şi iată principala noutate: în pofida faptului că reţeaua de socializare Google se află cu mult în urma liderilor din Rusia, aceasta deja a reuşit să întreacă la audienţa săptămînală rețeaua Twitter (4% din audienţă) şi se apropie foarte mult de cel mai mare concurent al său la nivel global, Facebook (10% din audienţă).

 

Studiul, de asemenea, a relevat că auditoriul Twitter, pe fundalul altor reţele de socializare, are cel mai puţine tangenţe cu auditoriul Google+. De exemplu, peste jumătate din auditoriul reţelei de socializare Google (64%) sînt concomitent utilizatori ai site-ului Вконтакте. În cazul Twitter, acest indice este egal cu numai 16%.

 

Şi la nivel global, auditoriul Google+ creşte foarte rapid. Ce-i drept, experţii au luat în calcul nu auditoriul activ, ci numărul total de utilizatori înregistraţi. Potrivit ultimelor date, în februarie, reţeaua de socializare a depăşit pragul de 100 de milioane de utilizatori. Numărul celor care utilizează Twitter este de 2 ori mai mare – circa 200 de milioane.

 

Microblogurile Twitter, conform practicilor la nivel mondial, s-au dovedit a fi cele mai comode canale de reacţie operativă în caz de proteste cetăţeneşti. Avînd în vedere că în timpul cel mai apropiat nu se aşteaptă prea multă linişte pe arena politică, în Rusia, Twitter va mai avea şansa să se manifeste.
 

Sursa: slon.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.