GRECIA PLANIFICĂ SĂ DEPĂŞEASCĂ CRIZA FINANCIARĂ CU AJUTORUL TURISMULUI

29.05.2012
Foto: dolmenyachts.com

La doi ani de la oferirea primului pachet de asistenţă financiară Greciei, riscul părăsirii de către eleni a zonei euro e mai mare ca niciodată. Căutările unor scenarii de depăşire a crizei – fie o dezmembrare, fie o nouă etapă de integrare a zonei valutei unice – se activizează tot mai mult, pe măsură ce situaţia devine tot mai alarmantă.


În sezonul estival din acest an, Grecia planifică să ţină piept crizei cu ajutorul turismului. În acest scop, antreprenorii şi administratorii de hoteluri locale, precum şi agenţiile de turism, prezintă oferte din ce în ce mai atractive. Anul acesta, vacanţele în Grecia costă cu 15% mai puţin faţă de 2011 şi îi vor costa pe moldoveni circa 300-400 de euro.


Turismul reprezintă o ramură de bază a economiei elene (pînă la 15% din volumul PIB), aici fiind antrenată 20% din forţa de muncă a ţării. În 2011, Grecia a fost vizitată de 16,4 milioane de turişti străini, acest indicator înregistrînd o creştere de 9,5% faţă de 2010.

 

Pentru a merge în vacanţă în Grecia, cetăţenii moldoveni au nevoie de viză, care este eliberat la Centrul Comun de Vize.


Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.