IERUSALIMUL, ACOPERIT DE ZĂPADĂ

11.01.2013
Foto: jpost.com

Ierusalimul s-a trezit joi dimineaţa acoperit cu un strat de zăpadă gros de aproximativ 15 centimetri, care a paralizat circulaţia în aproape întregul oraş, unde şcolile au rămas închise, transmit AFP şi Reuters.

 

Municipalitatea le-a cerut locuitorilor să evite să circule cu autoturismele proprii din cauza riscurilor de derapaj şi pentru a evita blocajele. Circulaţia pe şoseaua care leagă Ierusalimul de Tel Aviv a fost întreruptă la intrarea în Oraşul Sfînt. Alte rute din Israel, în special în nordul ţării, au rămas închise circulaţiei. Potrivit serviciilor de meteorologie, va continua să ningă pînă în cursul după-amiezii de joi.

 

Din motive de precauţie, şcolile au rămas închise la Ierusalim şi în suburbii, dar şi în coloniile israeliene din Cisiordania, Galileea şi pe Înălţimile Golan. Aproximativ 20.000 de case au rămas fără curent electric în cîteva cartiere din Ierusalim şi Tel Aviv.

 

"Furtuna deceniului", cum au numit-o mass-media, cea mai gravă din 1992, a provocat serioase probleme economice drept urmare a diminuării activităţii restaurantelor şi centrelor comerciale.

 

Sursa: agerpres.ro
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.