IMIGRANȚII ILEGALI MOLDOVENI, LA EVIDENȚĂ ÎN RUSIA

09.09.2019

 

 

Sankt Petersburg intenționează să introducă noi reguli de control pentru muncitorii imigranți, care sînt extrem de importante pentru cetățenii moldoveni care se află în capitala de nord a Rusiei sau intenționează să meargă în orașul de pe Neva, întrucît acolo cerințele controlului migrației vor fi înăsprite și va fi introdusă o Carte electronică a imigrantului.

 

Potrivit Rossiyskaya Gazeta, la Sankt Petersburg este dezvoltat un sistem fundamental nou de înregistrare a muncitorilor străini, iar deja din septembrie, vor fi supuși controlului migrației nu numai toți muncitorii imigranți care sosesc în St. Petersburg de peste hotare, ci și toți cei care părăsesc orașul. În plus, pentru muncitorii străini este elaborată Cartea electronică a imigrantului. După cum a menționat șeful departamentului de dezvoltare al Centrului de pașapoarte și vize al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei, Maxim Șchepelev, majoritatea emigranților ajung în orașele mari prin mijloace legale. Iar cînd se încheie perioada de ședere fără viză, ei devin ilegali. Cei care au încălcat legea, cetățenii străini care se află ilegal pe teritoriul Rusia, sînt identificați, de obicei, în timpul raidurilor.

 

Dacă imigrantul străin a depășit termenul de ședere în Rusia sau a fost tras la răspundere administrativă de două ori, atunci intrarea în țară îi va fi interzisă pe o perioadă de trei ani. Și deși sistemul, în principiu, este eficient, toată puterea controlului migrației este îndreptată către cei care au fost identificați, reținuți în timpul raidurilor sau a verificării aleatorii a documentelor pe stradă. Dar nu toată lumea este descoperită. Mulți dintre ei reușesc să evite întîlnirea cu oamenii legii mai mulți ani.

Experții

Citește mai mult: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.