IMPORTANT PENTRU MOLDOVENII CARE PLANIFICĂ SĂ MEARGĂ ÎN ISRAEL. CE RESTRICȚII AU FOST INTRODUSE

12.03.2020

 

 

Atenție! Din cauza numărului în creștere al cazurilor de infectări cu coronavirus, autoritățile din Israel introduc restricții majore pentru toate persoanele care sosesc în țară. Acestea sînt valabile începînd cu ziua de astăzi, 12 martie, ora 20:00 pînă pe 26 martie.

 

 

 Astfel, toate persoanele care sosesc în Israel din orice țară trebuie să confirme că au posibilitatea să se autoizoleze în carantină la domiciliu timp de 14 zile (cazarea în hotel nu este considerată relevantă în acest scop). Începînd cu 12.03.2020, ora 20.00, străinii care călătoresc în Israel trebuie să obțină permisiunea cu 5 zile înainte de a intra în țară prin email (formularul din fotografie) de la secția consulară a misiunii diplomatice israeliene din statul respectiv.

 

Doar după recepționarea confirmării de la secția consulară a misiunii diplomatice israeliene persoana va putea călători în Statul Israel. În timpul trecerii frontierei, cetățenii străini vor trebui să demonstreze personalului serviciului de imigrare adresa la care vor putea să se autoizoleze timp de 14 zile. În caz contrar străinilor li se va refuza permisiunea de a intra în Israel. Monitorizarea respectării regimului de carantină se face de către personalul Ministerului Sănătății și al forțelor de aplicare a legii din Israel. În cazul în care vor fi stabilite cazuri de încălcare a condițiilor de ședere în regimul de carantină a persoanelor sosite în Israel după 12.03.2020 ora 20.00, acestea riscă aplicarea pedepsei cu închisoarea pentru 7 ani.

 

În contextul celor menționate mai sus, Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel recomandă cetățenilor moldoveni, care intenționează să viziteze Israelul în cel mai apropiat timp, să se adreseze la secția consulară a misiunii diplomatice israeliene, iar în caz că nu pot asigura o ședere în carantină timp de 14 zile pe teritoriul israelian să se abțină de la călătorie sau să o contramandeze pînă la expirarea măsurilor restrictive. Cetățenii moldovenii care deja se află în Israel sau care vor sosi pînă la 12.03.2020 ora 20.00 pot să-și continue sejurul cu următoarele condiții: La primele simptome de boală să contacteze serviciul de urgență medicală 101; Să urmeze reguli stricte de igienă; Să evite locurile aglomerate, inclusiv transportul public, locuri de agrement și centre comerciale, spitalele și clinicile; ghidul turistic trebuie să monitorizeze și să înregistreze toate locațiile unde se vor afla turiștii.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.