IMPORTANT PENTRU MOLDOVENII DIN BULGARIA. COD GALBEN DE NINSORI ÎN 15 REGIUNI

16.01.2018
 

Moldovenii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bulgaria urmează să țină cont că, în conformitate cu datele transmise de Institutul bulgar de Meteorologie și Hidrologie, în perioada 15-16 ianuarie 2018, 15 regiuni: Vidin, Montana, Vrața, Pleven, Veliko Tîrnovo, Gabrovo, Loveci, Sofia Regiune, Sofia, Pernik, Kiustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Smolian și Plovdiv, sînt sub cod galben de ninsori. Stratul de zăpadă care se va forma va fi între 5 și 20 cm.

 

Se recomandă urmărirea situației din zonele respective, iar șoferii să conducă preventiv, să respecte strict semnalizarea rutieră montată temporar și indicațiile/semnele organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codului de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri care traversează aceste regiuni să fie închise circulației rutiere.

 

Informații despre starea vremii se pot obține de pe site-ul www.weather.bg, informații despre starea actuală a drumurilor de pe aplicația gratuită LIMA (doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina Internet a „Agenției Infrastructura Rutieră” – www.api.bg. În cadrul API funcționează, pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situațional, care colectează și sintetizează datele privind situația drumurilor republicane/publice.

 

Cetățenii moldoveni pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei Republicii Moldova la Sofia. Moldovenii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență a misiunii diplomatice a Republicii Moldova în Republica Bulgaria: + +37069698155.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.