INCENDII ÎN AUSTRALIA: INFORMAȚIE IMPORTANTĂ PENTRU CETĂȚENII MOLDOVENII

10.01.2020

 

 

Cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Australia urmează să țină cont de următoarele.

 

În Australia se menține stărea de dezastru în statul Victoria, starea de urgență în statul New South Wales și starea de alertă pe teritoriul capitalei australiene – Canberra, în urma evenimentelor majore provocate de incendiile de vegetație. Totodată, alerte pentru condiții severe de producere a incendiilor sînt în continuare în vigoare pentru Australia de Vest, respectiv Australia de Sud. Teritoriul capitalei australiene – Canberra rămîne cel mai afectat de poluarea cu fum. Autoritățile locale au publicat un apel național de anulare a oricărei deplasări care nu este strict necesară în zonele afectate de incendii sau cu pericol major de producere a incendiilor. De asemenea, autoritățile locale pot închide drumurile naționale și a autostrăzile, fără o notificare prealabilă.

 

Detalii în timp real despre starea drumurilor și eventuale suspendări ale circulației auto pot fi consultate accesînd livetrafficnsw.com.

Informații în timp real despre zonele afectate de fum pot fi consultate accesînd website-ul, cu precizarea că situația concentrației factorilor de poluare sau a calității aerului respirabil se poate modifica în timp scurt, în funcție și de evoluțiile meteorologice, specifice anotimpului cald din regiune. Cetățenii moldoveni care se află în Australia sînt sfătuiți să se informeze cu atenție înainte de orice deplasare, să descarce și să utilizeze aplicațiile oferite de guvernele locale: Fires near me NSW , VicEmergency, Alert SA (pentru Australia de Sud), Emergency WA (în Australia de Vest) și să ia în considerare riscurile la care se pot supune înainte de a călători într-o zonă afectată de incendii.

 

Orice deplasare în zonele afectate de incendii sau în regiunile care se află sub o alertă este un risc asumat individual. În cazuri urgente, sau dacă se observă foc în zonă, se recomandă apelarea, cu prioritate, a numărului unic local de urgență „000”. Se recomandă de asemenea urmărirea cu atenție a informațiilor transmise prin postul național de televiziune ABC, precum și prin radio ABC, pe următoarele frecvențe: Canberra: 549 AM / 666 AM; Sydney: 702 AM; Melbourne: 774 AM; Adelaide: 891 AM/639 AM; Perth: 720 AM/684 AM. Frecvențele disponibile pentru alte zone/orașe din Australia pot fi obținute accesând reception.abc.net.au.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.