INDIA A ÎNCEPUT SĂ LE ELIBEREZE TURIŞTILOR "VIZE LA SOSIRE"

02.12.2014
Foto: morevisas.com

India a lansat sistemul electronic de eliberare a vizelor pentru cetățenii a 43 de țări. Această informaţie a apărut pe site-ul Guvernului țării. Sistemul simplificat de intrare în India poate fi folosit doar în scopul călătoriei de: "odihnă, turistice, tratament medical de scurtă durată, În scop de afaceri, pentru vizitarea rudelor sau prietenilor", conform regulilor oficiale.

 

Vizele se eliberează pentru un termen de pînă la 30 de zile de la data intrării. În acest caz, va trebui să intraţi în țară în termen de 30 de zile de la data emiterii permisului.

 

Noua procedură de solicitare a vizelor indiene este următoarea: solicitantul completează un chestionar pentru o viză online pe site-ul oficial indianvisaonline.gov.in cu cel puțin 4 zile înainte de călătoria planificată. La chestionar trebuie să atașați o fotografie, copia paginii pașaportului cu fotografia. Pe același site achitaţi taxa de 60 dolari. În schimbul acestuia, peste 72 ore, cetăţeanul străin primește permisiunea de intrare în ţară, care este necesar să o scoateţi la imprimantă și să o prezentaţi la punctul de control vamal, la intrarea în India.

 

Schema este valabilă numai la intrarea în țară prin 9 aeroporturi internaționale: New Delhi, Mumbai, Kolkata, Chennai, Bangalore, Hyderabad, Thiruvananthapuram, Cochin și Goa.

 

Permisiunea de intrare trebuie să o aveţi asupra dvs. în timpul călătoriei.

 

O altă condiție importantă ‒  puteţi obține "viză la sosirea" în India doar de 2 oripe an.

 

 

Cetățenii din :Finlanda, Brazilia, Rusia, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Thailanda, etc - (în total, 43 țări) au primit permisiunea de a le fi eliberate "vize electronice la sosirea" în India. Pînă în prezent, Republica Moldova, la fel, NU este pe această listă chiar dacă cetăţenii Indiei pot obține viza electronică moldovenească.

 

Ar trebui ca autoritățile moldovenești să poarte negocieri pentru a obține condiții simiplificate de obținere a vizelor pentru cetățenii moldoveni care doresc să călătorească în India și alte țări.

 

Condițiile actuale de eliberare a vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova pot fi vizualizate la compartimentul "regim de vize".

 

Sursa: indianvisaonline.gov.in

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.