INDIA VA REDUCE MĂRIMEA TAXELOR PENTRU VIZE ȘI CELOR AEROPORTUARE

16.07.2014
Foto: bridgeandtunnelclub.com

Guvernul Indiei intenționează mărimea taxelor pentru vize și celor aeroportuare pentru a atrage mai mulți turiști. Această declaraţie a făcut-o duminică ministrul Turismului țării Sripad Naik.

 

Călătoria în India va deveni mai accesibilă pentru străini, în ceea ce privește rezolvarea formalităților de intrare. Guvernul a promis pînă la sfîrșitul anului să introducă sistemul electronic de eliberare a vizelor care le va permite cetățenilor tuturor țărilor din lume să aplice pentru viză prin intermediul internetului. Următorul pas ‒ reducerea taxelor pentru vize și a celor aeroportuare.

 

"Noi percepem taxa de 100 de dolari de la fiecare străin în calitate de taxă pentru viză, în timp ce alte țări, precum Sri Lanka și Maldive doar 25. Noi intenţionam să ajustăm tarifele pentru perfectarea unei vize pentru India, în conformitate cu politicile acestor țări pentru a atrage un număr mai mare de turiști", comunică The Economic Times citînd declaraţia ministrului Turismului Indiei.

 

Guvernul lucrează, de asemenea, asupra reducerii taxelor aeroportuare ceea ce va contribui la dezvoltarea turismului în India, a adăugat el.

 

"Tarifele pentru taxele aeroportuare în Sri Lanka, Maldive și în Malaiezia sînt cu mult mai joase, decît în India. Noi lucrăm în direcţia reducerii tarifelor pentru ca turiştii să nu se orienteze spre alte țări", a spus Shripad Naik.

 

Cu cîteva zile mai devreme, anunțînd bugetul pentru anul 2014-2015, ministrul Finanțelor Indiei Arun Jaitleya a menționat despre lansarea unui sistem electronic de eliberare a vizelor (e-vize) în nouă aeroporturi, inclusiv la aeroportul Dabolim în statul Goa, ceea ce ar trebui să simplifice procedura de intrare a străinilor în țară. Ulterior, sistemul electronic va apărea în alte aeroporturi din India.


În prezent, Republica Moldova, nu este în lista țărilor ai căror cetățeni pot aplica on-line pentru o e-viză indiană.

 

 

Sursa: economictimes.indiatimes.com

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.