INFORMAȚIE IMPORTANTĂ PENTRU MOLDOVENII DIN ISRAEL: ”NU PĂRĂSIȚI LOCUINȚELE”

13.05.2021

 

 

Ambasada Republicii Moldova din Irael îndeamnă cetățenii moldoveni să se abțină de la părăsirea domiciliului.


”În contextul situație actuale, Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel, vine din nou cu recomandarea în adresa cetățenilor moldoveni să urmărească și să urmeze cu strictețe directivele de securitate, anunțate de către autoritățile israeliene. Pe cât este posibil, Ambasada recomandă abținerea de la aflarea în locuri publice, părăsirea domiciliului doar în cazuri stringente, utilizarea adăposturilor antirachetă în cazul reluării bombardamentelor. Pentru mai multe detalii despre acțiunile ce trebuie întreprinse în cazul în care vă aflați într-o localitate asupra cărei sunt lansate rachete le găsiți aici: https://www.oref.org.il/12487-15894-ru/Pakar.aspx”, se arată într-un nou mesaj al reprezentanței diplomatice.

 

Totodată Ambasadea cheamă moldovenii la calm și îi îndeamnă să respecte toate indicațiile autorităților competente israeliene, or sînt posibile și alte lansări de rachete.

 

”Pregătiți geanta cu actele și lucrurule strict necesare și țineți-o la îndemână. Identificați din timp cele mai apropiate adăposturi antirachetă. Ambasada este în contact cu compania Air Moldova, care a confirmat că cursa aeriană Chișinău-Tel Aviv-Chișinău de astăzi va fi operată conform graficului aprobat. Dacă vor exista modificări ale funcționării aeroportului Ben Gurion și va fi nevoie de modificarea graficului zborurilor, compania Air Moldova și Ambasada vor anunța suplimentar. Ambasada activează în regim normal și prestează servicii consulare. Pentru întrebări puteți apela la numărul de urgență 037770544”, se mai arată în mesajul ambasadei.

 

Reamintim că pentru a doua zi consecutiv în Fîșia Gaza sînt lansate sute de rachete. În urma bombardamentelor au fost distruse mai multe case de locuit și răniți mai mulți oameni. Potrivit informațiilor oferite de Ambasada Republicii Moldova din Israel, moldoveni nu au avut de suferit.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.