INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU MUNCITORII MIGRANȚI MOLDOVENI DIN RUSIA!

22.09.2021

 

 

În Rusia ar putea apărea o aplicație mobilă pentru muncitorii migranți, lansarea acesteia fiind planificată în 2022. Cu ajutorul acesteia migranții vor putea solicita perfectarea actelor și să caute de lucru. Despre acest lucru a declarat vicepremierul Alexei Overciuc într-un interviu acordat ziarului Izvestia.


"Am decis să încercăm ca într-o singură aplicație mobilă să reflectăm și să facem comodă întreaga cale a clientului pe care un străin trebuie să o parcurgă pentru a se muta cu traiul și a obține un loc de muncă", a explicat vicepreședintele Guvernului.

Cu ajutorul aplicației, va fi posibil de aflat existența restricțiilor la intrarea în Rusia și de utilizat o serie de servicii — în special, pentru a aplica pentru Numărul contului de asigurare individuală (SNILS) și Numărul de identificare al contribuabilului (INN). Întrebat dacă ar fi posibil de efectuat înregistrarea, Overciuk a presupus că și "acest lucru ar putea fi în aplicație".

 

În același timp, vicepremierul a subliniat că nu toate serviciile din aplicație vor avea legătură cu serviciile publice, acolo ar putea exista și servicii private, de exemplu, cumpărarea poliței medicale sau găsirea și închirierea de locuințe.

Overciuk a adăugat că a fost deja creat un prototip al aplicației, "se lucrează la modificările necesare în baza normativă de drept", iar lansarea platformei este "planificată pentru anul viitor". O serie de servicii vor apărea imediat după lansare, iar unele vor fi adăugate pe măsură ce vor fi gata.


Anterior, vice-președintele Comisiei pentru Afaceri Etnice din Duma de Stat, Șamsail Saraliev, a numit modul de a rezolva problema cu "migranții nu este clar ce fac și unde stau". El a propus preluarea experienței țărilor arabe. În opinia sa, să scape Rusia de problemele cu muncitorii migranți va ajuta responsabilitatea anumitor structuri și companii.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.