INFORMAȚII UTILE PENTRU REFUGIAȚII CARE DORESC SĂ-ȘI GĂSEASCĂ UN LOC DE MUNCĂ

10.03.2022

 

 

Cetățenii Ucrainei care se află în prezent în Republica Moldova au dreptul la muncă. Toți cei care doresc și au nevoie pot găsi un loc de muncă și pe teritoriul țării noastre.


Potrivit Dispoziției Nr. 4 din 01.03.2022 al Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, cetățenii Ucrainei au dreptul de a munci pe teritoriul Republicii Moldova, pe perioada stării de urgență, fără obținerea dreptului de ședere provizorie în scop de muncă.

 

Angajarea se va face în baza contractului individual de muncă, iar angajatorul solicitant trebuie să anunțe obligatoriu, în termen de pînă la 5 zile de la data încheierii contractului, Agenția Națională de Ocupare a Forței Muncă (ANOFM) despre faptul angajării cetățeanului ucrainean, cu prezentarea în format electronic sau pe hîrtie a următoarelor documente:

copia actului de identitate a cetățeanului ucrainean;
copia contractului de muncă, întocmit conform legislației aplicabile pentru cetățenii Republicii Moldova;


informația privind codul numeric personal (IDNP) atribuit cetățeanului ucrainean la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova și/sau la solicitare de către centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice.


Documentele enumerate mai sus trebuie trimise la următoarea adresă de e-mail: angajare_ua@anofm.md.
Cetățenii Ucrainei pot urmări posturile vacante existente accesînd următorul link: https://www.angajat.md

 

Pentru mai multe informații:


- sunați la linia fierbinte: 0 8000 1000
- pentru apeluri internaționale+373 22 838 414


Program de lucru:
Vineri-Luni
8:00 – 16:30

 

De asemenea, vă informăm că în luna mai va fi organizat un tîrg online a locurilor de muncă. Aceasta este o mare șansă de a găsi un loc de muncă potrivit, o ocupație preferată, de a continua să lucrați după profesie, de a avea un venit stabil într-o perioadă atît de dificilă. Participarea la tîrg este gratuită și nu necesită înregistrare.

Moldova are nevoie de specialiști buni. Succes!

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.