ION CHICU ÎNDEAMNĂ PAS SĂ „ADOPTE O POLIȚĂ” PENTRU DIASPORĂ

02.04.2020

 

 

Premierul Ion Chicu le propune membrilor PAS să achite politețe medicale pentru diasporă. Reacția vine după ce formațiunea condusă de Maia Sandu a criticat decizia autorităților de a obliga moldovenii, care revin acasă, să-și cumpere polița de asigurare medicală.

 

"Am înteles, că cineva a atacat în instanță decizia Comisiei Situații Excepționale, de a pune in practică ceea, ce și fără decizia CSE trebuie de îndeplinit - prevederile Legii 1593 privind asigurările obligatorii în medicină. Adică, obligativitatea fiecărui cetățean să se asigure medical pînă la 31 martie.

 

Se face politică pe tragedia oamenilor. E regretabil... Propun politicienilor respectivi să-și amintească de proiectul "Adoptă un vot", utilizat de ei cu atîta abilitate pentru a aduce diaspora la vot (de la distante de mii de kilometri). Să-l aplice în aceste momente grele pentru diasporă. "Adoptă o poliță medicală" ar fi cazul ACUM.

 

Personal, sînt gata pe lîngă salariul pe luna martie donat pentru lupta cu coronavirusul, să-l transfer și pe cel din aprilie pentru a ajuta la procurarea poliței pe cetățenii în dificultate, care revin in țară. MAEIE, care oferă suport cetățenilor și formează listele pentru rutele charter, este gata să prezinte la prima solicitare informatia necesară pentru identificarea persoanelor din diasporă, care trebuie ajutate prin intermediul initiativei "Adoptă o poliță". Rog specialiștii în "adopție" să fie solidari la modul practic cu diaspora. Haideți împreună să-i ajutăm pe oamenii în dificultate să respecte legea 1593. Să achite ceea, ce se cuvine medicilor", a scris premierul pe Facebook.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.