IRANUL A SIMPLIFICAT REGIMUL DE VIZE

11.02.2016
Foto: viza.md

Ambasada Iranului la Moscova, făcînd trimitere la textul memorandumului, semnat în timpul vizitei lui Vladimir Putin la Teheran, informează despre simplificarea procedurii de eliberare a vizelor pentru cetățenii din Rusia și Iran. În special, este vorba despre eliberarea vizelor cu intrări multiple pentru șoferii de camioane și alte vehicule implicate în activități comerciale, cu condiția ca cererea de viză să fie depusă de către Asociația Internațională a Transportatorilor Rutieri din Rusia.

 

Alte companii rusești, precum Camera de Comerț din Rusia, Uniunea Industriașilor și Antreprenorilor, Organizația Obștească a Afacerilor Mici și Asociația Producătorilor din Rusia, pentru simplificarea procedurilor de acordare a vizelor pot oferi, de asemenea, scrisori de recomandare pentru oamenii de afaceri la oficiile consulare ale Iranului. În plus, persoane aparte, oameni de afaceri și industriași din orice regiune a Iranului și Rusiei, care are acord de orașe înfrățite, poate obține o viză la cererea scrisă a primarului sau guvernatorului.

 

Vizele sînt eliberate în termen de trei zile de la data depunerii documentelor.

 

Un argument suficient pentru perfectarea vizelor elevilor, studenților și profesorilor universitari va fi o solicitare scrisă din partea organizației-gazdă sau a universității, chiar și carnetul de student va putea servi în acest scop. Același lucru este valabil pentru oamenii de creație și cultură.

 

Memorandumul prevede înregistrarea vizelor cu intrări multiple valabile timp de un an, în cazul în care vi s-a eliberat anterior viză de către țara-gazdă, precum și vize pe un termen de cinci ani. Vizele sînt eliberate în termen de trei zile de la data depunerii documentelor, în cazul vizei cu intrări multiple − timp de 10 zile.

 

Vă reamintim că AICI pot fi găsite condițiile de eliberare a vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.