JURĂMÎNTUL PE CARE ÎL VOR DEPUNE DOAR MIGRANȚII LA DOBÎNDIREA CETĂȚENIEI

07.07.2017
Jurămîntul pe care îl vor depune doar migranții la dobîndirea cetățeniei
 

Comitetul Dumei de Stat pentru construcții publice și legislație a aprobat textul jurămîntului care va fi depus la dobîndirea cetățeniei ruse.

 

Se presupune că această prevedere va fi adoptată în urma dezbaterii în Duma de Stat în a doua lectură a Legii cu privire la retragerea hotărîrii privind primirea cetățeniei FR de către persoanele condamnate pentru terorism.

 

Textul jurămîntului sună în felul următor: „Eu, N.P.P, primind benevol și conștient cetățenia Federației Ruse, jur: să respect Constituția și legislația Federației Ruse, drepturile și libertățile cetățenilor ei; să îndeplinesc obligațiile cetățeanului Federației Ruse spre binele statului și societății; să apăr libertatea și independența Federației Ruse; să fiu fidel Rusiei, să respect cultura, istoria și tradițiile ei”.

 

Anterior, în Duma de Stat a fost organizat un concurs, la care au fost prezentate 93 de texte. Potrivit prim-vicespicherului Dumei de Stat din partea PCFR Ivan Melinikov, în varianta selectată „la bază este pusă retorica civilă, nimeni nu va fi nevoit să renunțe la principiile sale politice sau alte principii. „Oricine iubește Rusia poate citi acest text cu capul sus”, consideră deputatul.

 

Juramîntul va fi depus doar de cetățenii străini care obțin cetățenia rusă. Fiecare va face acest lucru personal și public, pe fundalul simbolurilor de stat ale FR. Persoana care va refuza să depună jurămîntul nu va putea obține cetățenia Rusiei. Comitetul a recomandat, totodată, să se adopte integral în lectura a doua proiectul de lege privind posibilitatea retragerii cetățeniei de la teroriști. Pentru a doua lectură a fost aprobată o singură completare, potrivit căreia hotărîrea privind retragerea cetățeniei nu se extinde asupra rudelor persoanei lipsite de cetățenie pentru terorism.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.