LÎNGĂ COASTA SRI LANKA VA APĂREA O INSULĂ ARTIFICIALĂ PENTRU TURIŞTII STRĂINI

14.02.2014
Foto: vanityfair.it

Construcţia insulei artificiale, pe care este planificată amenajarea zonei de divertisment pentru turiștii străini a început recent pe coasta de sud din Sri Lanka.

 

Președintele Administrării Porturilor din Sri Lanka, Priat Bandu Vicrama, a anunţat că insula artificială va fi situată chiar lîngă Hambantota, care e unul dintre cele mai mari porturi din Oceanul Indian și va fi de 48 de hectare. Insula artificială din Sri Lanka o vor putea vizita doar turiștii străini, iar pentru localnici vor fi prevăzute permise speciale. Astfel, insula va trebui să devină o nouă atracție, care promovează tot mai mult sejururile în Sri Lanka printre turişti.

 

Potrivit declaraţiilor inginerului-constructor al proiectului portului Hambantota, construcția insulei este cea de-a doua fază a planului de extindere a teritoriului urban din imediata apropiere, care se află acum în curs de desfășurare. Conform estimărilorrealizarea proiectului este programată pentru anul 2016.

 

Reamintim că pentru a călători în Sri Lanka cetăţenii moldoveni pot obţine viza la sosire (la aeroport) pentru un termen ce nu depăşeşte 30 de zile. Prelungirea termenului legal de şedere este posibilă pentru o perioadă ce nu depăşeşte 3 luni. Condițiile pot fi vizualizate AICI.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.