LA CHIŞINĂU, A FOST INAUGURAT "KILOMETRUL ZERO"

22.11.2012
Foto: adevarul.ro

În centrul capitalei, a fost inaugurată astăzi placa "Kilometrul Zero". Acesta reprezintă punctul din care se măsoară distanţa din inima unui stat pînă la orice destinaţie din întreaga lume.


Placa este construită din bronz şi granit şi reprezintă direcţiile cardinale şi intercardinale. Pe aceasta sînt indicate distanţele din centrul Chişinăului pînă la capitalele cîtorva state din întreaga lume.


Placa a fost creată de arhitectul Victor Vieru şi sculptorii Victor Macovei şi Ruslan Tihonciuc. Victor Vieru a spus că aceasta este o lucrare unică în lume. Dorin Chirtoacă, primarul capitalei, a afirmat că inaugurarea acestui însemn este un gest simbolic care va aduce un plus de valoare tradiţiilor europene în capitala Republicii Moldova.


Pavel Filip, ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, a declarat că acesta este un eveniment important pentru municipiul Chişinău, dar şi pentru Republica Moldova în ansamblu. "Este semnificativ că acest însemn a fost instalat în faţa oficiului poştal. Astfel, vrem să accentuăm că, deşi sîntem în era societăţii informaţionale, Poşta Moldovei rămîne a fi o instituţie foarte importantă", a spus ministrul.


Costul total al proiectului este de circa 160 de mii de lei.

 

Sursa: moldpres.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.