LA MOSCOVA A FOST PREZENTATĂ "AUTONOMIA NAȚIONAL-CULTURALĂ FEDERALĂ A MOLDOVENILOR ÎN RUSIA"

24.06.2018
 

În Clădirea Casei Naționalităților de la Moscova a avut loc prezentarea "Autonomiei Național-culturale Federale a Moldovenilor în Rusia”, care a fost înregistrată la Ministerul Justiției al Federației Ruse pe data de 12 martie a anului curent.


La eveniment au participat fondatorii organizației sus-numite, reprezentanți ai diasporei moldovenești regionale din Tiumen, Kostroma, Kaluga, Reazan, Ivanovo, Tula, Moscova și regiunea Moscovei. La ceremonie au participat reprezentanți ai diasporei georgiene, azere, armene și alţii. Consilierul Piotr Roşa a participat la eveniment din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.
Ludmila Corşun, președintele "Autonomiei Național-culturale Federale a Moldovenilor în Rusia”, le-a dat asigurări tuturor celor prezenți în sala că organizația va depune toate eforturile pentru a păstra și dezvolta cultura moldovenească, limba națională, tradițiile populare, obiceiurile, originalitatea și alte elemente ale unicității naționale a stilului de viață moldovenesc.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.