LISTA DOCUMENTELOR PENTRU OBȚINEREA PATENTEI ÎN RUSIA

29.12.2014
Foto: ntv.ru

Portalul Viza.md le reaminteşte lucrătorilor migranţi că de la 1 ianuarie vor avea nevoie de o patentă personală la intrarea pe teritoriul Rusiei fără viză.

 

Taxa pentru o patentă va constitui pentru persoanele fizice pînă la 3 mii de ruble, pentru cele juridice ‒ 5 mii de ruble. Anterior, migranții erau încadraţi în cîmpul muncii de către angajatori în limita cotelor anuale.

 

Cetățenii străini care aplică pentru un permis de ședere permanent, un permis de ședere temporar sau de muncă în FR vor trebui să confirme cunoașterea limbii ruse, istoriei și legislației Rusiei. În acest scop, este necesar să fie prezentat un document privind studiile primite pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice, un certificat de susţinere a atestării finale de stat în Federația Rusă sau un certificat special (eliberat după susţinerea examenelor la centrele de testare).

 

Procedura amprentării degetelor arătătoare devine obligatorie la primirea pașaportului biometric. Amprentele vor fi luate de la cetăţenii ruşi de peste 12 ani, care-ţi perfectează pașapoarte străine pe un termen de 10 ani. În cazul în care pașaportul se eliberează de misiunea diplomatică sau oficiul consular, această regulă va fi aplicată numai de la 1 ianuarie 2016. Procedura de perfectare a paşaportului de tip vechi valabil timp de 5 ani rămîne şi ea în vigoare.

 

Ce documente trebuie prezentate organelor SFM pentru obținerea unui patent:

1. Cerereade patent pentru cetățean străin;
2. Pașaportul;

3. Cartea Migrațională în care, drept scop al intrării este indicat activitatea de muncă pe teritoriul Rusiei;

4. Polița de asiguraremedicală, care îi asigură migrantului oferirea serviciilor medicale de urgență;

5. Certificatele medicale cu privire la lipsa anumitor boli (dependenţă de droguri şi altor boli din lista stabilită), precum și cei infectaţi cu HIV;

6. Rezultatele testării la limba rusă, istoria Rusiei şi bazele legislaţiei FR;

7. Documentul privind plata unei amenzi, în cazul în care migrantul a depăşit termenul stabilit pentru prezentarea documentelor necesare la înregistrarea patentei;

8. Documente privindînregistrareade migrație;

9. Bonul de casă pentru achitarea taxei pe patentă;

10. Foto 3х4;

11. Traducerea notarială a paşaportului;

12. Număr de identificare fiscal.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.