LITUANIA A SIMPLIFICAT PROCESUL DE OBȚINERE A PERMISULUI DE ȘEDERE

15.07.2016
Lituania a simplificat procesul de obținere a permisului de ședere
 

Parlamentul Lituaniei a aprobat amendamente la legislația de migrare, care simplifică procesul de obținere a unui permis de ședere pentru imigranții din țările din afara UE.

 

O cerință cheie pentru candidați: intenția de a deschide o afacere inovatoare în Lituania.

 

Se așteptă ca noile amendamente să intre în vigoare în luna ianuarie a anului viitor și că acestea vor reduce în mod semnificativ procedurile birocratice care sînt necesare să le treacă candidații pentru "start-up-ul vizei" și specialiștii calificați din străinătate pentru ca să se mute în Lituania. În conformitate cu noile reguli, reușita candidatului va fi evaluată de un juriu special format din investitori și reprezentanți ai autorităților oficiale în baza eficienței business-modelului start up. În cazul unei decizii pozitive, antreprenorul străin va primi permis de ședere în Lituania pentru o perioadă de 1 an, cu posibilitatea de prelungire, în cazul în care proiectul va înregistra progrese. Regulile mai exacte vor fi anunțate mai tîrziu. În plus, în Lituania se va alcătui o listă cu profesiile și specialiștii, lipsa cărora se face simțită în țară, care le va permite companiilor locale să atragă angajați din străinătate.

 

În prezent, 7 țări europene le oferă antreprenorilor străini "vize start-up": Marea Britanie, Irlanda, Spania, Italia, Danemarca, Franța, Țările de Jos, Finlanda, Estonia, Slovacia, Portugalia au anunțat introducerea unor sisteme similare care le permit oamenilor de afaceri străini să se mute.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.