LONDRA INTRODUCE CARANTINA PENTRU CETĂȚENII CARE SOSESC DIN ȚĂRILE AFLATE ÎN ”LISTA NEAGRĂ”

05.02.2021

 

 

Regatul Unit a decis plasarea în carantină în hoteluri, pentru 10 zile, a persoanelor care sosesc din 33 de țări de risc începînd cu data de 15 februarie, relatează vineri BBC și dpa.
Pe această 'listă roșie' se află Portugalia, Africa de Sud, toate statele din America de Sud și Emiratele Arabe Unite.

 

Nouă măsură îi vizează în primul rînd pe cetățenii britanici ce revin în Regatul Unit. Intrările dinspre țările respective erau deja interzise pentru persoanele care nu au reședința în Regatul Unit, transmite Agerpres.

Măsura este menită să limiteze răspîndirea noilor variante ale coronavirusului, precum cele din Brazilia și Africa de Sud, a explicat vineri Ministerul Sănătății într-o declarație. "În fața noilor variante ale coronavirusului, este important că guvernul continuă să ia măsurile necesare pentru a proteja oameni și a salva vieți'', indică declarația citată.

 

Potrivit BBC, în primele ore după confirmarea noilor reguli de carantină legată de COVID-19 guvernul de la Londra a rezervat mii de camere de hotel. Autoritățile se așteaptă ca în fiecare zi să revină în Regatul Unit, în medie, 1.000 de persoane din locuri unde sînt răspîndite noile variante ale coronavirusului.

 

Este de așteptat să fie rezervate hoteluri pentru carantină în apropierea aeroporturilor Heathrow, Gatwick, London City, Birmingham, Bristol, Manchester, Edinburgh, Glasgow și Aberdeen.

Măsura adoptată de guvernul britanic a fost criticată de opoziția laburistă, care consideră că guvernul a acționat cu întîrziere. ''Suntem într-o cursă contracronometru pentru a ne proteja frontiere împotriva noilor tulpini ale coronavirusului. Totuși, carantina la hotel va intra în vigoare la peste 50 de zile după descoperirea tulpinii sud-africane'', a susținut laburistul Nick Thomas-Symonds.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.