LUPTA ÎMPOTRIVA FRAUDEI FISCALE: GRECIA VREA SĂ AFIŞEZE TOATE CHELTUIELILE POPULAŢIEI

21.04.2012
Foto: epochtimes-romania.com

Guvernul Greciei lucrează la crearea unui amplu fişier electronic care să includă toate tranzacţiile contribuabililor cu băncile, casele de asigurări, spitalele sau serviciile publice, în scopul de a lupta împotriva fraudei fiscale, scrie presa elenă.


O primă versiune a acestui fişier urmează să intre în vigoare chiar în acest an, potrivit unei circulare publicate miercuri de Ministerul Finanţelor, semnala cotidianul Kathimerini.


În această perspectivă, se cere tuturor băncilor elene, companiilor de asigurări, Bursei, spitalelor şi clinicilor, societăţilor de telefonie şi de cărţi de credit să prezinte pînă în luna septembrie tranzacţiile realizate de clienţii lor în 2011 şi identitatea acestora, conform Agerpres.


Aceste date vor fi păstrate de Ministerul de Finanţe timp de şase ani, potrivit Kathimerini.


În continuare, noi organisme vor fi chemate să contribuie la acest fişier, precum societăţile de distribuţie a apei potabile sau energiei electrice, astfel încât să se constituie un "profil electronic" al fiecărui contribuabil, ceea ce ziarul Eleftheros Typos compara joi cu un "big brother" ce controlează cheltuielile fiecăruia.


Obiectivul acestui fişier este de a lupta împotriva fraudei fiscale în Grecia. Sub presiunea creditorilor ţării, Atena a început de doi ani să-şi întărească lupta împotriva fraudei fiscale, mai ales examinând declaraţiile în raport cu nivelul de viaţă şi atacând corupţia privind serviciile fiscale.


Sursa: eco.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.