MAEIE NU A LUAT O DECIZIE PRIVIND REDESCHIDEREA CONSULATULUI DE LA BOLOGNA

02.08.2018
 

În ciuda informațiilor vehiculate în presă precum că în scurt timp va fi redeschis oficiul consular de la Bologna, autoritățile afirmă că o astfel de decizie încă nu a fost luată.

 

Precizarea a fost făcută pentru Noi.md de Serviciul diplomație publică al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. În eventualitatea unor evoluţii la subiectul în cauză, Ministerul va informa suplimentar, se arată în răspunsul oferit de instituție.

 

În același timp, reprezentanții MAEIE afirmă că obiectivul extinderii reţelei misiunilor diplomatice în străinătate, inclusiv în Italia, rămîne unul prioritar. „În contextul consolidării mecanismului de protejare a drepturilor şi intereselor cetăţenilor şi ale persoanelor juridice din Republica Moldova peste hotare, obiectiv prevăzut în Programul de activitate al Guvernului pentru perioada 2016-2018, MAEIE examinează oportunitatea extinderii reţelei misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în străinătate”, se mai arată în declarația MAEIE. Menționăm că în noiembrie 2013 activitatea Consulatului General al Republicii Moldova de la Bologna a fost stopată, în legătură cu transferarea acestuia la Milano. O decizie în acest sens a fost luată de Guvern.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.