MAREA BRITANIE MODIFICĂ CERINȚELE DE INTRARE ÎN ȚARĂ

26.01.2022

 

 

Marea Britanie a anunţat, luni, că ridică cerinţa de a se efectua un test COVID-19 pentru călătorii vaccinați care sosesc în Anglia. Pînă în prezent, cei imunizați erau obligați să rezerve în avans un test antigen sau PCR, care urma să fie efectuat imediat după intrarea în țară.


„Ceea ce facem este să arătăm că această ţară este deschisă pentru afaceri, deschisă pentru călători'', a declarat premierul Boris Johnson, confirmînd această modificare ce înseamnă că persoanele care sosesc în Anglia nu mai trebuie să fie testate dacă au fost vaccinate cu două doze.

 

Pînă în prezent, călătorii complet vaccinaţi trebuiau să rezerve în avans un test (antigen sau PCR) pentru COVID-19, care urma să fie efectuat după sosire. Cei care nu sînt complet vaccinaţi trebuie să facă un test înainte de plecare, apoi două teste PCR după sosire şi trebuie să se izoleze timp de 10 zile.

 

Liderul conservator nu a precizat cînd va fi pusă în aplicare noua măsură, dar aceasta ar putea intra în vigoare înainte de vacanţa şcolară din februarie, ceea ce reprezintă o veste bună pentru sectorul turismului şi al transportului internaţional.

Într-o scrisoare, şefii marilor companii aeriene, precum British Airways, easyJet şi Ryanair, au cerut guvernului să pună capăt restricţiilor privind călătoriile internaţionale, "cel puţin" pentru călătorii complet vaccinaţi.


Una dintre cele mai îndoliate ţări din Europa din cauza coronavirusului, cu aproape 154.000 de decese, Marea Britanie a fost afectată de un val de cazuri atribuite variantei Omicron, care este acum în declin.

Pornind de la această îmbunătăţire, premierul Boris Johnson a anunţat săptămîna trecută că ultimele restricţii rămase în Anglia vor fi ridicate. Începînd de joi, măştile nu vor mai fi obligatorii din punct de vedere legal, dar sînt recomandate pentru locurile închise şi aglomerate şi au fost deja abandonate în şcoli. Nu va mai fi necesar un card de sănătate pentru accesul în cluburile de noapte şi la anumite adunări mari, notează Digi24.

În Regatul Unit, fiecare naţiune îşi decide propria politică de sănătate. În Scoţia, cele mai multe restricţii au fost ridicate luni, permiţînd redeschiderea discotecilor şi eliminarea limitei de trei familii pentru întîlnirile în interior.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.