MAREA BRITANIE SIMPLIFICĂ FORMULARUL CERERII DE VIZĂ

16.06.2016
Marea Britanie simplifică formularul cererii de viză
 

Marea Britanie simplifică formularul cererii de viză pentru deținătorii de pașapoarte rusești. La Ambasada Marii Britanii la Moscova a avut loc un briefing de presă privind lansarea campaniei de publicitate pe scară largă:"Vacanțe în Marea Britanie". În cadrul briefingului au fost făcute publice informații cu privire la simplificarea cererii de viză pentru solicitanții care doresc o viză britanică, precum și  informațiile cu privire la creșterea semnificativă a nivelului de loialitate față de autoritățile de imigrare britanice pentru turiștii din Rusia.

 

Scopul campaniei e de a mări sau cel puțin de a se reveni la nivelul de popularitate a Regatului Unit ca destinație turistică în Rusia, anterior crizei. Inițiator titular al proiectului este Biroul Britanic de Turism Visit Britain, partener general:transportatorul - Compania Aeriană British Airways, iar operator de turism a devenit cel mai vechi operator de turism din Marea Britanie - BSI Group.

 

Guvernul Marii Britanii și-a demonstrat interesul pentru creșterea fluxului de turiști din Rusia, a declarat șefa biroului Visit Britain, Tatiana Horeșok. În special, Serviciul de Imigrare Britanic a redus semnificativ numărul de puncte din formularul de solicitare a vizelor, complexitatea de îndeplinire a căruia a fost semnalată de mai mulți solicitanți: la început acest chestionar include circa 125 de cîmpuri, care trebuiau îndeplinite în mod obligatoriu.

 

În plus, a fost remarcată loialitatea tot mai mare a autorităților britanice vizavi de solicitanții din Rusia. Conform datelor statistice, în anul 2015 cetățenilor țării noastre le-au fost acordate 122 de mii de vize, ceea ce reprezintă 96% din numărul total de cereri, adică, proporția de refuzuri nu a depășit 4 la sută. 97% din cererile de viză de tip Visit au fost examinate în termen de 15 zile lucrătoare, de menționat că în medie cererile au fost examinate în doar 7 zile.

 

Reamintim că condiițiile de eliberare a vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova pot fi vizualizate AICI.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.