MAREA BRITANIE SIMPLIFICĂ REGIMUL DE VIZE

19.02.2015
Marea Britanie simplifică regimul de vize
Foto: viza.md

Ministerul Afacerilor Interne al Marii Britanii a anunțat simplificarea sistemului de vize. În loc de 15 de tipuri de vize existente, din aprilie 2015 pentru intrarea în țară va trebui să alegem doar din patru tipuri de viză. Potrivit declaraţiei responsabililor de la minister, va exista o viză standard pentru turişti, viză de lucru pentru actori, muzicieni, sportivi etc., pentru munca pe termen scurt în Regatul Unit (nu mai mult de 1 lună), viza pentru acei care doresc să se căsătorească sau să încheie o căsătorie civilă, viza de tranzit.

 

Potrivit spuselor ministrului de Interne, Theresa May, noul sistem de vize „va reaminti lumii că Marea Britanie este deschisă pentru afaceri și pentru oaspeţii străini, indiferent dacă aceştia vin în vacanță sau în scopuri de serviciu”, va face posibilă simplificarea procedurii și va permite evitarea întîrzierilor în procesul de examinare a cererilor din cauza birocrației excesive.

 

În plus, cu una şi aceeași viză, străinii vor putea atît să se odihnească în Marea Britanie, cît și să participe la evenimente și întîlniri de afaceri (anterior pentru aceasta erau necesare două vize diferite).


Necesitatea reformării HomeOffice a fost determinată de plîngerile comunităţii de afaceri referitor la procesul de vize existent, prea complicat, care împiedică dezvoltarea economiei. Anul trecut, Marea Britanie a eliberat circa de 2 milioane de vize, aproximativ 100.000 de candidați au primit refuz în a obţine viza britanică.


 Vă reamintim că cetățenii Republicii Moldova pentru obţinerea vizei Marii Britanii trebuie să adreseze la Biroul companiei «Teleperformance» la adresa: Chişinău, str. Bender, 49/3, of. 5. Începînd de anul trecut Marea Britanie a însărcinat compania «Teleperformance» să devină mediator în procesul de examinare a cererii. Aflaţi detalii Aici.

 

Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.