MINIMALIZAȚI RISCUL UNUI REFUZ DE INTRARE ÎN UE FĂRĂ VIZE

08.04.2014
Foto: online.wsj.com

Astăzi, a fost publicată în Jurnalul Oficial al UE, decizia cu privire la eliminarea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova. Decizia va intra în vigoare la 28 aprilie 2014. Liberalizarea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova este prevăzută în Regulamentul UE nr. 539/2001 care poate fi accesat pe pagina de Internet a Jurnalului Oficial al Uniunii Europene

 

Respectiv, din 28.04.2014, cetăţenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în zona Schengen, ce cuprinde 26 de state. Este vorba despre ţările membre ale Uniunii Europene, cu excepţia Marii Britanii şi Irlandei. De asemenea, cetăţenii moldoveni vor putea merge fără viză în România, Bulgaria, Croaţia şi Cipru (ţări care nu fac parte din zona Schengen), precum şi în patru state non-UE: Norvegia, Islanda, Elveția şi Liechtenstein.

 

Pentru a minimaliza riscul unui refuz de intrare în spațiul UE, din partea serviciilor europene de frontieră, cetățenii Republicii Moldova, care vor călători fără vize în Europa, ar trebui să țină cont de unele recomandări, care sînt disponibile AICI.

 

 

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.