MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE SI INTEGRARII EUROPENE AL REPUBLICII MOLDOVA CU CONCLUZII PE MARGINEA VIZITEI ÎN GERMANIA: POLITICIENII GERMANI SUNT INTERESAȚI DE MOLDOVA

25.10.2012
Foto: unimedia.info

În cadrul vizitei de la Berlin am constatat că în 3 ani am reușit să creăm relația Chișinău-Berlin, una prosperă, dar și am creat un interes sporit al politicienilor germani pentru țara noastră. Aici ne referim la sprijinul politic, moral.

 

Declarația aparține ministrului de Externe și Integrării Europene, Iurie Leancă, și a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă cu privire la vizita pe care a efectuat-o în Germania.

 

Potrivit ministrului, în cadrul întrevederilor cu oficialii germani, subiectele discutate au fost cele ce vizează relațiile bilaterale. "Am constatat că nu există un gol în interacțiunea moldo-germană. Am discutat despre obiectivele noastre. Am discutat despre sprijinul german în atingerea obiectivelor noastre".

 

Un subiect important care a fost discutat în cadrul vizitei ministrului în Germania a fost conflictul transnistrian.

 

Totodată, Leancă a menționat că ministrul de Interne german va vizita Republica Moldova, anterior acesta fiind invitat de către premierul Vlad Filat. "Sper că pînă atunci să realizăm toate obiectivele propuse", a punctat Leancă.

 

Sursa: tv7.md
 

Anonymous
Ludmila

Declaratiile politicienilor sunt doar de fatada. Care obiective? ce obiective comune are Moldova si Germania? Ce s-a discutat despre Transnistria? s-a avansat in aceasta privinta, la ce etapa se afla negocierile?

Cum isi face profesia presa noastra, daca doar reda mot-a-mot ceea ce spun politicienii? Interesele cui sunt aparate in acest caz? Sau sa fie vorba de o incompetenta de a analiza, de a compara situatia actuala cu cea trecuta, de a verifica spusele demnitarilor nostri?

28 Oct 2012- 01:08 am

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.