"MITURI" DESPRE PROCURILE MOLDOVENEȘTI

11.04.2016
Mituri despre procurile moldovenești
Foto: viza.md

Dacă apelați după asistență consulară la ambasadele și oficiile consulare ale Republicii Moldova în străinătate țineți cont de următoarele:

 

„Procură pentru toate cazurile” ‒NU există o astfel de procură prin care ați putea împuternici o persoana să vă reprezinte interesele pentru a soluționa oricare problemă.  Este recomandabil ca în actul notarial să fie indicat expres scopul  și organele în care urmează să vă reprezinte persoana. Țineți cont că mai multe servicii cu relevanță consulară NU pot fi prestate prin procură: perfectarea pașaportului biometric, stabilirea tutelei etc.;

 

Acordul ambilor părinți NU este necesar pentru călătoriile copiilor minori în/din Republica Moldova. Este suficientă declarația-acord (autentificată notarial) a unui reprezentant legal al minorului. În cazul în care minorul pleacă să se domicilieze în străinătate (plecare cu domiciliul permanent) este necesară declaraţia ambilor părinţi, iar în cazul altor reprezentanţi legali, în baza deciziei autorităţii tutelare.

 

Informații ample la subiect pot fi găsite AICI.

 

Reamintim că calitatea serviciilor consulare moldovenești prestate în străinătate și în Republica Moldova poate fi apreciată AICI.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.