MITURILE ȘI REALITĂȚILE LEGATE DE GREEN CARD-UL PENTRU SUA

25.07.2017
Foto: greenkka.ru

Vă propunem să luați cunoștință de următorul material despre miturile și realitățile legate de Green Card-ul pentru SUA.

 

Visul american e mai aproape de tine” – asta scandează fețele fericite de pe atîtea panouri publicitare care au împânzit drumurile din Moldova ca ciupercile după ploaie. De cele mai multe ori, însă în spatele acestor panouri stau nimeni alții decât niște escroci care vor să stoarcă banii cetățenilor de rând și asta nu în vis, ci în realitate. Cum de evitat asemenea situații și de obținut Green Card-ul în mod legal? Răspunsul ni-l oferă Tyler Fish, consultant pe dezvoltarea micului business în Moldova, membru al comunității LegalGreenCard pe Facebook.

 

Diversity Immigrant Visa Program, de asemenea, cunoscut sub numele de "Green Card lottery" a fost elaborat de către guvernul Statelor Unite ale Americii pentru țările cu rate mici de imigrare în SUA. Programul oferă vizitatorilor 50 de mii de vize pe an pentru persoanele eligibile din diferite țări ale lumii. Procesul de înregistrare on-line este GRATUIT și UȘOR de executat. Beneficiarii acestor 50 de mii de vize în SUA sînt selectați aleatoriu, prin loterie, iar înregistrarea la această loterie se face NUMAI pe site-ul dvlottery.state.gov.

 

În prezent, există o serie de companii în Moldova, care înșeală moldovenii, acționînd în calitate de "Consultant Viza", "Agent Viza", sau alt facilitator, care se oferă să vă ajute să câștigați Green Card-ul pentru Statele Unite. Când vă înregistrați pentru a beneficia de serviciile aparent "gratuite" ale acestor companii, dvs. fără a vă da seama semnați un acord. Acest acord vă obligă printr-un contract de a plăti companiei 1000 de Euro sau chiar mai mult, în cazul în care sînteți selectat prin loterie, iar dacă refuzați să plătiți, ei nu vă vor oferi numărul de confirmare pentru a continua procesul de emigrare.

 

În realitate, însă procesul de înregistrare pentru viză este simplu, gratuit, și se poate face de la domiciliu fără nici un ajutor terț. Repet, înregistrarea se face numai pe site-ul dvlottery.state.gov.

 

Iată ce ”momeli” vor folosi asemenea agenți pentru a vă trage de partea lor: "Noi îți vom achita biletul de avion pentru America", "îți vom găsi un de loc de muncă în state", ”vei plăti numai în cazul în care ai câștigat." Toate aceste declarații sînt minciuni. Aceste companii sînt conștiente că vă induc în eroare și folosesc astfel de tehnici de marketing cum sînt implicarea actorilor celebri și muzicienilor în spoturile publicitare.

 

Da știți în ce constă acest ”ajutor imens” de facto? În completarea unui formular cît se poate de simplu pe site-ul Departamentului de Stat al SUA. Deci ei răspund la cîteva întrebări ordinare, ceea ce dvs. puteți face și singur timp de 5 minute. Apoi, în cazul în care numărul dvs. este într-adevăr selectat prin loterie, înainte de a-l vă oferi dvs. pentru confirmarea câștigului, companiile vă vor forța să le achitați o taxă de la 900 până la 1100 de Euro.

 

Să clarificăm un pic cititorii în privința miturilor și realitățile legate de Green Card-ul pentru SUA. Așadar:



MITUL 1: Dacă apelați la un intermediar Green Card (adică oricare altă companie/instituție în afară de Ambasada SUA sau pagina web a Departamentului de Stat al SUA) și veți plăti taxe pentru a obține codul, sînteți garantat că veți obține Green Card-ul.

 

REALITATE: Faptul că ați fost selectat prin loteria Green Card, NU înseamnă că îl și veți primi. După ce câștigați la loterie, urmează să aveți o convorbire la Ambasada SUA și nici o companie NU vă poate garanta că veți trece acest interviu cu succes.



MITUL 2: Companiile ”Green Card” vor spori șansele dvs. de a câștiga la loterie.

 

REALITATE: Toate solicitările de viza Green Card (fie depuse fizic la Ambasada SUA, fie depuse on-line pe site-ul dvlottery.state.gov) sînt supuse unei și aceleiași loterii și NICI un concurent NU are șanse mai mari decât altul. Cu alte cuvinte, șansele sînt egale pentru toți.



MITUL 3: Există proceduri și formulare speciale prin completarea cărora vor spori șansele de câștig.

 

REALITATE: Există numai două căi prin care puteți ”spori” sorții de izbândă:

 

Depuneți cererea de solicitare a Green Card-ului, cu toate cîmpurile necesare completate, fără erori și corespunzător condițiilor de eligibilitate, astfel încât să nu ”zburați” chiar la intrare.

Dacă sînteți soț și soție și ambii îndepliniți cerințele de eligibilitate, puteți solicita viza fiecare în parte. Dacă unul dintre voi câștigă, celălalt poate intra în țara pe baza vizei câștigătoare a soțului/soției.

 

MITUL 4: Intermediarii „Green Card” vă vor obține un loc de muncă în SUA.

 

REALITATE: Companiile intermediare nu vă vor obține un loc de muncă în SUA, mai ales pe gratis. De asemenea ele nu vă vor asigura un bilet de avion gratuit.

 

MITUL 5: Veți primi pe e-mail un mesaj de înștiințare că ați câștigat Green Card-ul.

 

REALITATE: NU veți primi un astfel de mesaj nici chiar de la Guvernul SUA, darămite de la oricare altă companie sau instituție. SINGURA modalitate de a vă verifica statutul de participant la loterie este să accesați acest link al paginii Departamentului de Stat al SUA și să urmați instrucțiunile de rigoare.

 

Pe final, REAMINTIM: dacă doriți să mergeți în SUA și să fiți în siguranță, înregistrați-vă pe dvlottery.state.gov. Procesul de înregistrare nu este complicat, va dura doar câteva minute și nu vă va costa nimic. Prin înregistrarea on-line la loterie aveți o șansă de 1 la 20 de a fi selectat pentru a continua procesul. Dacă norocul este de partea dvs. și numărul dvs. a fost extras prin loterie, urmează să achitați taxa Diversity Visa Lottery (330 dolari SUA de persoană) înainte de a trece interviul la Ambasada SUA. În cazul în care îndepliniți toate cerințele necesare și susțineți interviul, Green Card-ul va fi aprobată, iar dvs. va trebui să plătiți taxa USCIS Imigrant (165 dolari SUA de persoană). Acestea NU sînt taxe ascunse şi sînt o cerință obligatorie pentru toți solicitanții aleși și selectați pentru Green Card.

 

Succes tuturor celor care doresc să participe la loteria Green Card. Este o oportunitate foarte interesantă si ne dorim ca toată lumea să fie informată și să înțeleagă că procesul în realitate este simplu și rapid.

 

Dacă doriți să aflați mai multe despre Green Card, puteți deveni membru al comunității LegalGreenCard pe Facebook. De asemenea, dacă ați considerat informaţia publicată utilă, vă îndemn să semnați și o petiție on-line pentru oprirea fraudelor ce se fac în Moldova în legătură cu obținerea Green Card-urilor. Accesați acest link și urmați instrucțiunile de rigoare.

 

Mulțumim Echipei NEXUS pentru informațiile oferite la subiectul dat.

SursaViza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.