MOLDOVA ESTE INTERESATĂ SĂ IMPLEMENTEZE MODELUL ECONOMIC GERMAN

12.12.2012
Foto: moldnews.md

Moldova este interesată de împrumutul și implementarea modelului economic german, care se bazează pe producția și exportul de produse industriale, în principal. Potrivit informațiilor oferite portalului NOI.md de surse din cadrul Ministerului Economiei, acest lucru a fost anunțat de viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, la o întîlnire cu ambasadorul Germaniei în Moldova, Matthias Meyer, menționînd că drumul cel mai scurt pentru imitarea acestui model este prezența companiilor germane în țara noastră.

 

Lazăr a spus că autoritățile moldovenești se concentrează pe atragerea investitorilor germani, care, venind în Moldova, ar promova industrializarea economiei naționale, inclusiv prin inovații și transfer de tehnologie. Potrivit ministrului Economiei, astfel, extinderea cooperării cu Germania în toate sectoarele economiei este acum un factor important pentru creșterea economică durabilă a țării. Lazăr a spus că este dificil a supraestima importanța Germaniei ca partener economic al Republicii Moldova, subliniind, de asemenea, faptul că în condițiile crizei economice globale, economia germană, în comparație cu alte țări europene, și-a dovedit viabilitatea și stabilitatea.

 

În cadrul întîlnirii, părțile s-au axat pe promovarea oportunităților de investiții disponibile și elaborării de noi proiecte. Ei au menționat că, în ultimii ani, în cooperarea economică a Republicii Moldova cu Germania se observă o dinamică pozitivă. Lazăr a reafirmat deschiderea autorităților moldovenești de a investi în proiecte comune care promovează dezvoltarea economiei naționale.


Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.