MOLDOVA A RENUNŢAT LA VINIETĂ

15.10.2012
Foto: ziuanews.ro

Guvernul a retras din procedura legislativă proiectul de lege care prevedea introducerea taxelor pentru folosirea drumurilor de către automobilele înmatriculate peste hotarele Republicii Moldova, comunică noi.md.

 

Informaţia a fost comunicată în şedinţa de vineri, 12 octombrie, a Parlamentului de către ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, care nu a dat alte detalii.

 

Proiectul prevedea taxe de 7, 65 şi 380 de euro pentru aflarea automobilelor străine pe teritoriul Republicii Moldova pentru 3, 30 şi, respectiv 180 de zile. Iniţiativa Guvernului de a introduce vinieta a trezit nemulţumiri în special în rîndurile moldovenilor care muncesc peste hotare şi vin acasă în vacanţe cu maşini înregistrate în străinătate.


Viza.md aminteşte că marţi, 9 octombrie, diaspora moldovenească din Italia a adresat un apel către Guvernul şi Parlamentul Republicii Moldova, prin care a solicitat revederea în termeni de urgenţă a vinietei şi modificarea aliniatului ce vizează taxele pentru automobilele înmatriculate cu numere străine ce urmează să intre pe teritoriul Republicii Moldova începînd cu 2013.

 

Sursa: Viza.md
 

Anonymous
Delfin

Guvernul Moldovii so esit de minti ei nus sanatosi Moldova e cea mai saraca tara din europa da pun niste preturi mari la vinieta mai bine sa spinzure filat cu ginpu si toti hoti de ce tin de parte lor nici in europa nui asa de scumpa vinieta Proiectul de lege, prevede trei tipuri de taxe după cum urmează:

pentru 3 zile – 7 euro
pentru 30 zile – 65 euro
şi 180 zile – 360 euro

În Romania șoferii străini achită vinieta în felul următor:

pentru 7 zile: 3 euro
pentru 30 zile: 7 euro
pentru 90 zile: 13 euro
pentru 12 luni: 28 euro

30 Dec 2012- 11:48 am

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.